Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Geen vissteigers in het park

  De gemeente geeft geen toestemming voor het plaatsen van vissteigers bij de vijver in Park Over-Bos in Prinsenbeek. Dit was het antwoord op het verzoek van Bekenaar Rien Huijbregts, die verwacht dat er door veel vissers gebruik van zou worden gemaakt. De gemeente vindt dat hij dat eerst maar moet aantonen.
  Geen vissteigers in het park
  (Archieffoto)

  Ze wil geen extra visstekken aanleggen vanwege de verantwoordelijkheid voor beheer en onderhoud. Daarvoor is geen budget volgens de gemeente, die aangeeft dat er ook al een grote vissteiger aanwezig is bij de ingang van het park aan de Valdijk.

   

  Dat klopt wel, zegt Huijbregts, maar dat is een grote steiger voor een hele kleine vijver, met kleine visjes. ,,Er staat immers een stuw voor de grote vijver, waar meer en grotere vissen zitten.’’ Als steigers een probleem zijn, dan stelt hij voor om op drie plekken aan de oostkant van de vijver het talud naar het water een stukje plat te maken, zodat de vissers er hun koffer of stoeltje recht weg kunnen zetten. Een klusje dat in de ogen van aanvrager toch niet zoveel hoeft te kosten.

   

  Dat zou inderdaad een oplossing kunnen zijn, antwoordt de gemeente, die daarbij meteen de vraag stelt of het wel een breed gedragen probleem is. Het afplatten van het talud is volgens de gemeente namelijk wel een kostbare ingreep. Huijbregts dient daarom eerst aan te tonen dat er vraag en draagvlak is voor uitbreiding van de vismogelijkheden in het park. Het advies is om het initiatief aan te melden via PlanBreda. ‘Naar aanleiding hiervan kunnen wij het draagvlak bekijken en vanuit daar verder onderzoeken of het mogelijk is in deze behoefte te voorzien.’

  Maandag 07 juni 2021
  PrinsenbeekvissenPark Over-BosGemeente Breda
  Geen vissteigers in het park
  (Archieffoto)
  0
  Reacties