1. Nog geen sportiviteitscampagne OBA bij Beek Vooruit

  Nog geen sportiviteitscampagne OBA bij Beek Vooruit
  Het Overlegorgaan Bredase Amateurvoetbalverenigingen (OBA) start op 21 september met de campagne Ben Sportief en Toon Respect. Alle Bredase voetbalverenigingen én de Madese Boys doen hieraan mee, behalve Beek Vooruit in Prinsenbeek, meldt het OBA, dat dit spijtig vindt.

  Dit schrijft het overlegorgaan in een uitnodiging voor de aftrap aan de fracties van de Bredase gemeenteraad.

   

  De campagne is opgezet naar aanleiding van het besluit in de gemeenteraad en het met de Gemeente Breda gesloten convenant om te komen tot een veilig sportklimaat op de Bredase voetbalcomplexen. En zo sportief en respectvol gedrag op en rond de Bredase voetbalvelden te bevorderen.

   

  Dat Beek Vooruit nóg niet meedoet heeft volgens voorzitter Jan Hoppen van Beek Vooruit wel een verklaring. ,,Beek Vooruit heeft op dit moment geen commissie sportiviteit en respect. Daarom zijn wij niet in staat om daar zomaar aan mee te doen.'' Er is volgens hem wel zicht op zo'n commissie bij de club. ,,Het kost dus wat tijd.'' De club staat wel helemaal achter de uitgangspunten van deze campagne en heeft sportiviteit en respect voor elkaar hoog in het vaandel, meldt de Beek Vooruit op Facebook.

   

  In de overeenkomst ‘Samen werken aan een veilig sportklimaat’ van 2017 verklaren alle Bredase voetbalverenigingen, inclusief Madese Boys, COVS Breda, Breda Actief, Werkgroep Sportiviteit & Respect, KNVB en Gemeente Breda zich in te zetten voor sportiviteit en  respect op en rond de voetbalvelden. In dit kader is de gezamenlijke promotiecampagne opgezet. De gedachte is dat het veel effectiever en efficiënter is om vanuit alle clubs een overkoepelende, herkenbare campagne uit te dragen, in plaats van ieder voor zich. Ben Sportief en Toon Respect zijn niet alleen boodschappen of opdrachten, het zijn ook twee figuren, die op een eigentijdse wijze, met humor, thema’s rondom sportiviteit en respect onder de aandacht gaan brengen.

  Woensdag 14 augustus 2019
  PrinsenbeekOverlegorgaan Bredase AmateurvoetbalverenigingenOBABredarespectsportiviteitcampagne
  Nog geen sportiviteitscampagne OBA bij Beek Vooruit
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.