Groenrijk 728 100920
 1. Geen optocht, geen prins in Boemeldonck

  In het 55ste jaar van de BAK van Boemeldonck is alles anders door corona. De Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) heeft met pijn in het hart besloten dat dit jaar geen prins, hofdames en dansmarietjes zullen worden gekozen. Ook zullen alle evenementen, dus ook de Grote Optocht en Kinderoptocht, niet doorgaan.
  Geen optocht, geen prins in Boemeldonck

  Door de huidige omstandigheden en regelgeving is het niet mogelijk om de veiligheid van de carnavalsvierders en toeschouwers te garanderen en de geldende maatregelen te handhaven, verklaart het BAK-bestuur, dat aangeeft dat slechts een heel beperkt aantal activiteiten kan doorgaan.

   

  De afgelopen maanden hebben vrijwilligers, commissies, horeca en een denktank zich gebogen over de gevolgen en kansen voor de vele evenementen voor carnaval in Boemeldonck. ‘Dit toont de enorme verbondenheid met het Boemeldoncks Karnaval. Hiervoor zijn wij hen bijzonder dankbaar!’, aldus het BAK-bestuur.

   

  Op basis van deze inbreng en de meest recente ontwikkelingen rondom de Covid-19-pandemie heeft de senaat van de BAK van Boemeldonck donderdag, naar eigen zeggen, zeer moeilijke beslissingen genomen. Hierbij heeft steeds de gezondheid van iedereen centraal gestaan en is er rekening gehouden met het welzijn van alle Boemeldonckers. Ook is van alle bestaande evenementen en eventuele alternatieven de haalbaarheid beoordeeld.

   

  Veiligheid en handhaving

  Veiligheid en handhaving van de geldende regels geven volgens het BAK-bestuur veel onzekerheden, waardoor zij het Boemeldoncks carnaval niet op een verantwoorde wijze kan organiseren. Voor enkele kinderactiviteiten wordt later een besluit genomen. Een volledig overzicht van de status van alle activiteiten is te vinden op de website van de BAK van Boemeldonck.

   

  Het bestuur eindigt in zijn verklaring met: ‘Komend jaar, het 55e jaar, is een jubileumjaar voor Boemeldonck. Ondanks dat we dit graag met iedereen groots hadden willen aanpakken, gaan we hier op gepaste en bescheiden wijze aandacht aan geven. De afgelopen periode hebben wij een grote mate van verbroedering gevoeld bij vele vrijwilligers. Door deze verbondenheid kijken wij met vertrouwen uit naar het 56e jaar van de BAK van Boemeldonck.’

  Zaterdag 26 september 2020
  PrinsenbeekBoemeldonckcarnavalcorona
  Geen optocht, geen prins in Boemeldonck
  Reacties