Groenrijk korting 728
 1. Geen buitensport-voorzieningen dorpen

  Van de twintig sportvoorzieningen die de gemeente Breda sinds 2018 heeft gerealiseerd in de openbare ruimte is er geen enkel project in de dorpen te vinden, stelt de fractie D66 in de gemeenteraad. De fractie wil weten of hier verandering in kan komen, omdat ze het belangrijk vindt dat ook de dorpsbewoners hier gebruik van kunnen maken.
  Geen buitensport-voorzieningen dorpen
  In 2017 kreeg Prinsenbeek wel een buitenfitness. (Archieffoto)

  D66 Breda pleit ervoor dat er bij de nog te realiseren en toekomstige projecten nadrukkelijk gekeken wordt naar de dorpen.

   

  Zowel de motie ‘Kom in beweging’ als de motie ‘Sporten in de openbare ruimte’ roept op tot meer sportvoorzieningen in de openbare ruimte en deze beter vindbaar te maken. D66 Breda is als indiener blij met de twintig projecten die vanaf 2018 gerealiseerd zijn of in realisatie zijn. ‘Het is een grote stap in de goede richting en stimuleert iedereen om meer buiten te gaan sporten.’

   

  Goede spreiding

  Om echt elke Bredanaar uit te dagen om meer buiten te gaan sporten is volgens de D66- fractie wel van belang dat er een goede spreiding is van de sportvoorzieningen in de openbare ruimte. Van het college van burgemeester en wethouders wil D66 Breda weten hoe de locaties tot stand zijn gekomen en of daarbij is gekeken naar een goede spreiding over de stad. En of het college het met de fractie eens is dat er ook sportvoorzieningen in de openbare ruimte gerealiseerd moeten worden in de dorpen?

  Donderdag 29 april 2021
  PrinsenbeekbuitensportvoorzieningenBredaD66
  Geen buitensport-voorzieningen dorpen
  In 2017 kreeg Prinsenbeek wel een buitenfitness. (Archieffoto)
  0
  Reacties