1. Geen fonteinen op de Markt

  De Werkgroep Markt Prinsenbeek heeft besloten per direct de crowdfundingactiviteiten te staken voor het water-speelelement op de nieuwe Markt in Prinsenbeek. Er blijkt onvoldoende financieel draagvlak te zijn voor deze ‘bedriegertjes’, is de verklaring van de werkgroep.
  Geen fonteinen op de Markt

  Veel Bekenaren blijken de fonteinen financieel gezien een zaak van de gemeente te vinden en niet van het dorp.

   

  Het water vormde het laatste onderdeel van de herinrichting van de Prinsenbeekse Markt, die vanaf de voorbereidingen in 2016 vanuit het dorp is begeleid door de werkgroep. ‘Het water terug brengen naar de markt, destijds een wens van vele Bekenaren en onderdeel van het plan, zal dus nu niet plaatsvinden’, meldt de werkgroep, die aangeeft dat daarmee niet is gezegd dat het water niet gewenst is op de markt. ‘Maar veel Bekenaren blijken dit financieel gezien een zaak van de gemeente te vinden en niet van het dorp.’

   

  Dit blijkt volgens de werkgroep ook uit het beperkt aantal opgestarte activiteiten, ondanks alle contacten die waren gelegd met verenigingen, ondernemers en instanties. En uit de tegenvallende opbrengsten van de verschillende activiteiten die wel doorgang vonden.

   

  Met pijn in het hart

  De werkgroep had graag het plan afgemaakt tot en met het waterelement, maar ziet de ambitie hier dus stranden. ,,En dan heeft het geen zin om er een principeproject van te maken. We doen het voor de bewoners en als het project niet voldoende draagvlak heeft, dan hebben wij ons erbij neer te leggen’’, aldus een woordvoerder van de werkgroep. ,,De kans dat we binnen afzienbare tijd nog een substantieel deel van de benodigde 30.000 euro bij elkaar zouden krijgen, werd steeds irreëler. Er waren nog teveel onzekerheden en dan moet je de beslissing durven nemen, met pijn in het hart.”

   

  In totaal was er volgens de werkgroep zo'n drieduizend euro toegezegd en ingezameld. Alle reeds betaalde, toewijsbare bedragen gaat de werkgroep terugstorten. De niet toewijsbare bedragen zullen via het Dorpsplatform Prinsenbeek worden ingezet voor andere activiteiten binnen Prinsenbeek. Het stoppen van de geldinzameling betekent ook dat de actie met de scholen is afgeblazen. Die zijn hierover zondag geinformeerd.

   

  Bedanken

  Bijna vier jaar heeft de Werkgroep Markt Prinsenbeek zich ingespannen om gemeente, ontwikkelaar en bewoners te verbinden, met als eindresultaat een mooie, nieuwe, multifunctionele markt waar Prinsenbeek nog lang plezier van zal hebben, zo stelt de werkgroep. Die bedankt alle mensen die de afgelopen jaren een steentje hebben bijgedragen en/of de verschillende informatieavonden hebben bezocht, evenals alle personen, instanties en ondernemers die geloof hadden in dit project.

  Maandag 13 januari 2020
  PrinsenbeekMarktherinrichtingfonteinenwater-speelelementGemeente Breda
  Geen fonteinen op de Markt
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.