Trined 728
 1. Geen evenementen, geen inkomsten EHBO

  Al tachtig jaar verzorgt EHBO-Vereniging Prinsenbeek hulpverlening bij evenementen in het dorp en in de omgeving, maar daar is door de coronacrisis plots een eind aan gekomen. Dit betekent een financiële aderlating voor de vereniging, die vorig jaar met zestig actieve EHBO’ers tijdens zo’n honderd activiteitendagen in touw was.
  Geen evenementen, geen inkomsten EHBO
  Ook geen grote oefeningen van EHBO en brandweer in coronatijd. (Archieffoto).

  ,,Het is sowieso een gemis voor iedereen’’, aldus voorzitter Cees Broos van de vereniging, die wat betreft de financiën wel relativeert. ,,We gaan er niet op vooruit, maar zullen niet zomaar omvallen.’’

   

  EHBO-lessen

  De laatste keer dat de vrijwilligers actief waren tijdens een evenement was tijdens carnaval. Sinds de coronamaatregelen zijn er ook geen EHBO-lessen meer gegeven. ,,Tot de vakantietijd hebben we die geannuleerd. Binnenkort gaan we bekijken hoe we in het nieuwe seizoen verder kunnen, of we nieuwe cursussen kunnen organiseren en welke voorzorgsmaatregelen we moeten treffen. We hopen in september en oktober weer door te gaan.’’

   

  EHBO-Vereniging Prinsenbeek zet vrijwilligers in bij allerhande activiteiten, van culturele tot sportevenementen. Vanwege de huidige wetgeving is de inzet van EHBO-hulpverleners bij evenementen een voorwaarde om evenement te mogen organiseren. Voor deze inzet ontvangt de vereniging een vergoeding.

   

  Het verzorgen van cursussen is ook een van de kernactiviteiten van de vereniging. Regelmatig wordt er een basiscursus EHBO, een cursus Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK) en een cursus Reanimatie/Bediening AED verzorgd. De gediplomeerde cursisten houden hun kennis up-to-date door het volgen van diverse herhalingsavonden. Zo is er onder normale omstandigheden voor de leden elke maand twee keer de gelegenheid om zo'n avond bij te wonen. Hier worden specifieke onderwerpen behandeld en verder uitgediept. Hierdoor is de hulpverlening bij evenementen altijd zo optimaal mogelijk. Ook de EHAK- en BLS/AED-vaardigheden worden met regelmatig herhaald voor iedereen die zijn kennis wil behouden en zijn certificaat geldig wenst te houden.

  Woensdag 03 juni 2020
  PrinsenbeekEHBOevenementencursussencorona
  Geen evenementen, geen inkomsten EHBO
  Ook geen grote oefeningen van EHBO en brandweer in coronatijd. (Archieffoto).
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.