Trined 728
 1. Fonteinen Markt gaan zaterdag aan

  Het waterspeelelement op de Markt in Prinsenbeek wordt komende zaterdag in gebruik genomen. Om 13.00 uur zet wethouder Paul de Beer de fonteinen aan.
  Fonteinen Markt gaan zaterdag aan

  Ook wethouder Greetje Bos zal hierbij aanwezig zijn, verwacht communicatieadviseur Marjan Smit van de Gemeente Breda. Zij benadrukt dat het niet echt een officieel evenement is; het is de bedoeling om volgend jaar de Markt feestelijk te openen. Beide wethouders fietsen vervolgens verder naar het Nelson Mandelaplein in Tuinzigt, om ook daar een nieuwe waterspeelplek te bekijken.

   

  De gemeente heeft uiteindelijk toch de kosten voor de fonteinen in Prinsenbeek voor haar rekening genomen. Veel Bekenaren vonden de fonteinen, net als de opknapbeurt van de Markt, financieel gezien een zaak van de gemeente en niet van de dorpsbewoners zelf. Het nieuwe Stedelijk Waterplan bood uitkomst. Dit plan kent financiële mogelijkheden voor het voorkomen van hittestress, door onder meer de aanleg van waterspeelplaatsen en andere waterbeleving.

   

  Omdat in Breda koele plekken zoals de Asterdplas en de Galderse Meren niet onbeperkt beschikbaar zijn in verband met de coronaregels, zet de gemeente in op meer koele plekken met water en schaduw in de stad. Langs de singels worden komende jaren extra bomen geplant en verschillende pleinen krijgen een groenere inrichting. Tijdens warme dagen zorgen de bedriegertjes in Prinsenbeeks ook voor verkoeling en plezier, aldus de gemeente.

   

  Het feest ter gelegenheid van de opening van de heringerichte Markt in Prinsenbeek is vanwege corona een jaar verschoven naar zaterdag 24 april 2021.

  Donderdag 04 juni 2020
  PrinsenbeekMarktfonteinenhittewaterspeelplek
  Fonteinen Markt gaan zaterdag aan
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.