Groenrijk zomergoed
 1. Flyeren voor waterschaps-verkiezingen

  ‘Op 15 maart bepaal jij de toekomst van onze regio.’ Dat is de kernboodschap die Annemiek Jetten, lijsttrekker voor de PvdA bij de waterschapsverkiezingen aan alle inwoners van Prinsenbeek wil meegeven. Samen met Wietze Gerfen (nummer 5 PvdA) en Bekenaar Pieter Dekkers (PvdA-voorzitter Breda) voerden ze zaterdag campagne in Prinsenbeek.
  Vlnr. Pieter Dekkers, Annemiek Jetten en Wietze Gerfen.

  Annemiek Jetten uit Breda is een ervaren bestuurder en oud-burgemeester van onder meer Sluis en Papendrecht. ,,Het waterschap is geen ver-van-ons-bed-show. Het gaat over droge voeten, schoon water en bescherming tegen overstromingen en verdroging. Zeker door de klimaatverandering zijn deze thema’s belangrijker geworden. Het beleid van de waterschappen bepaalt ook hoe we omgaan met onze leefomgeving, biodiversiteit en toekomstbestendige herinrichting van ons landschap. Zeker ook in Prinsenbeek, dat ligt op de scheidslijn van hoger en lager Nederland.’’

   

  Jetten wil het waterschap dichter bij de mensen brengen en vooral ook de kosten eerlijk verdelen. ,,Nu valt die verdeling in verhouding uit in het nadeel van de burgers en mensen met een minder goed gevulde portemonnee. Dat moet anders! De sterkste schouders dan ook de zwaarste lasten.”

   

  Wietze Gerfen (29) wil als jonge kandidaat een frisse wind brengen in het bestuur van de waterschappen. Hij woont onder de rook van Prinsenbeek, aan de rand van Haagse Beemden, en fietst geregeld door het Beekse buitengebied. ,,Het waterschap Brabantse Delta krijgt echt een grotere rol de komende jaren door zowel het stijgende water als de schade door verdroging in dat landschap. Als een van de jongste kandidaten ben ik me er, net als veel van mijn leeftijdsgenoten, zeer bewust van dat we 15 maart gaan stemmen voor een leefbare toekomst voor Prinsenbeek en West-Brabant’’, aldus Gerven.

   

  Ga in ieder geval stemmen

  En voor alle drie geldt dan ook dat niet stemmen op 15 maart eigenlijk geen optie is. Pieter Dekkers: ,,Ga daarom in ieder geval stemmen en laat je stem, welke dan ook, niet verloren gaan.’’

  Zondag 12 maart 2023
  PrinsenbeekverkiezingenwaterschapsverkiezingenPvdA
  Vlnr. Pieter Dekkers, Annemiek Jetten en Wietze Gerfen.
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties