Groenrijk 728 100920
 1. Fietsstroken en breed trottoir Schutsestraat

  Het eerste stuk van de Schutsestraat in Prinsenbeek krijgt brede fietsstroken. Ook komt aan één zijde van de weg een toegankelijk trottoir. Aan de andere zijde wordt de bomenrij doorgezet. Verder wordt de straat geasfalteerd om het geluid van de weg te verminderen.
  Fietsstroken en breed trottoir Schutsestraat
  (Impressie: Gemeente Breda)

  Deze inrichting past bij een wijkontsluitingsweg, meldt de Gemeente Breda die een ontwerp voor dit stuk van de straat heeft gepresenteerd.

   

  De herinrichting van de weg betreft het gedeelte vanaf de Heikantsestraat tot aan de vrijliggende fietspaden ter hoogte van nummer 31. Door de brede fietsstroken aan beide zijden van de weg ontstaat volgens de gemeente meer veiligheid voor de fietsers.

   

  Een smalle ‘rijloper’ voor het autoverkeer zorgt ervoor dat de snelheid van het autoverkeer afneemt, stelt de gemeente. Het totale wegprofiel tussen de banden wordt wel breder door de fietsstroken die worden aangelegd.

   

  Het trottoir krijgt voldoende breedte en komt aan de zijde met de oneven huisnummers. Aan deze zijde worden daarvoor wel de bomen gekapt. Zoveel mogelijk bomen aan de zijde met de even huisnummers blijven behouden. Hier worden in het verlengde bomen aan de bomenrij toegevoegd. Ze krijgen hier ook meer groeiruimte, omdat het huidige te smalle trottoir een groenstrook wordt. Dit draagt bij aan het vergroenen van de straat. Er komt hier geen trottoir meer terug.

   

  Verder wordt de verlichting vervangen voor led-verlichting en wordt er een ondergronds regenwaterriool aangelegd. Dit gaat het regenwater vanaf de wegverharding afvoeren naar de sloten in het verlengde van de Schutsestraat. De bestaande riolering voor het vuile water is nog in goede staat en blijft behouden.

   

  Tot en met 12 juli is het ontwerp te bekijken, klik hier

  Zaterdag 27 juni 2020
  PrinsenbeekSchutsestraatherinrichtingfietspadenstoepveiligheid
  Fietsstroken en breed trottoir Schutsestraat
  (Impressie: Gemeente Breda)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.