Groenrijk 728 online
 1. Feestelijke start bouw Tussendijcks

  Met het oplaten van veertig ballonnen aan een kraan werd vrijdag de feestelijke start bouw van appartementencomplex Tussendijcks in Prinsenbeek kracht bij gezet. Wethouder Daan Quaars van Breda betrok hierbij spontaan oud-wethouder Piet Houtepen van toen nog gemeente Prinsenbeek.
  • (Foto: Remmers Bouwbedrijf)

  Dit gebeurde op de locatie van de voormalige Boerenbond, waar komend jaar een vierlaags complex met veertig appartementen zal verrijzen. Ook directeuren Toin Meeuwsen en Pieter Remmers van de bouwcombinatie Remmers-Coolen hielpen om de ballonnen met de kleuren van de betrokken bouwondernemingen omhoog te laten gaan, waar ze vastgebonden aan de graafmachine boven het bouwterrein bleven zweven. Daarna was er worstenbrood met champagne.

   

  Even tevoren hadden zij de toekomstige bewoners toegesproken. Pieter Remmers gaf aan blij te zijn dat het was gelukt om met de gemeente tot deze ‘prachtige ontwikkeling van eigentijds appartementengebouw Tussendijcks te komen’. Gelegen tussen de Haver- en Valdijk en met ‘ck’ als knipoog naar Boemeldonck, verklaarde hij de naam.

   

  Wethouder Daan Quaars week af van zijn voorbereide speech en gaf al snel het woord aan Piet Houtepen, met wie hij toevallig even tevoren aan de praat was geraakt. Als geboren en getogen Bekenaar had hij de Boerenbond daar nog zien bouwen, vertelde hij. ,,Het was de plek waar velen hun landbouwmaterialen haalden.’’ Net als de andere sprekers wenste ook hij de toekomstige bewoners veel woongenot toe.

   

  Volgens Meeuwsen was ervoor gekozen om de start van de bouw echt te vieren omdat het lang had geduurd voor het zo ver was. Op dit moment wordt het terrein bouwrijp gemaakt, legde hij uit. Riolering en leidingen worden gelegd. Over een paar weken wordt gestart met het boren van de stalen buis- en mortelschroefpalen. ,,Daarna koersen we af op het hoogste punt met kerst, afhankelijk van weer en beschikbaarheid van materialen. Om zowel koop- als huurwoningen op te leveren rond de bouwvak van 2022.’’ 

   

  Afgelopen weken is het oude Boerenbond-pand gesloopt en het perceel voorbereid voor de start bouw. Dit na enkele jaren van herontwikkeling van de locatie door Ontwikkelcombinatie Haval VOF, een combinatie van HvB Projektontwikkeling BV en Remmers Projectontwikkeling BV, beide Tilburgse partijen. De zes koopappartementen zijn allemaal verkocht. Eind dit jaar zullen de 34 huurappartementen in verschillende huurprijsklasse worden aangeboden door de makelaars Van der Sande en Van de Water. De bouw wordt uitgevoerd door de Bouwcombinatie Remmers-Coolen. 

  Vrijdag 28 mei 2021
  PrinsenbeekappartementenbouwRemmers-CoolenHaval projectontwikkeling
  • (Foto: Remmers Bouwbedrijf)
  0
  Reacties