Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Extra snelheidsmeting Velsgoed

  De gemeente gaat het permanente verkeerstelpunt in het wegdek van het Velsgoed in Prinsenbeek niet verplaatsen, maar er komt wel een incidentele snelheidsmeting in het derde kwartaal van dit jaar. Dit is het antwoord op vragen van gemeenteraadslid Martijn Meeuwissen (VVD).
  Extra snelheidsmeting Velsgoed

  Die had aangegeven dat het vaste telpunt tussen Titulaerlaan en Beeksestraat niet logisch is. Hier worden twee keer per jaar metingen gedaan, maar auto’s trekken op of remmen af op dit stuk van het Velsgoed, aldus Meeuwissen. Hij had gevraagd om dit structureel op een logischer punt te doen, bijvoorbeeld tussen Rakehof en Titulaerlaan.

   

  Volgens de gemeente zijn die permanente lussen in de weg er om twee keer per jaar in een representatieve periode verkeersbeeld/intensiteit te monitoren. ‘Deze locaties zijn dus niet bepaald om te kijken op welk wegvak in een straat het hardst wordt gereden.’

   

  Daarnaast voert de gemeente regelmatig incidentele metingen uit, met lussen die over het wegdek liggen. ‘Dit is vaak om een snelheidsmeting te houden op locaties waar mensen denken/vinden dat er te hard wordt gereden.’

   

  ‘Het verplaatsen van het permante telpunt heeft niet de voorkeur omdat we graag het drukste wegvak op het Velsgoed willen meten. Als we het verplaatsen richting Rakehof zal er verkeer van en naar de zijstraten rijden, wat we dan niet tellen.’ Wel belooft de gemeente in het derde kwartaal nog een incidentele meting uit te voeren op dezelfde plek op het Velsgoed als in 2018, zodat er een vergelijking kan plaatsvinden.

   

  Meeuwissen zegt blij te zijn met die meting. Hij vroeg zich immers af hoe het college kon spreken over een succesvolle inrichting van het Velsgoed op het moment dat er nog geen nieuwe snelheidsmeting op de juiste plaats was uitgevoerd. Eerder al hebben burgemeester en wethouders aangegeven dat ze open staan om aanpassingen te beoordelen als blijkt dat er te hard wordt gereden.

  Vrijdag 29 juli 2022
  PrinsenbeekVelsgoedsnelheidscontrole
  Extra snelheidsmeting Velsgoed
  0
  Reacties