Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Extra kleuterklas De Griffioen

  Basisschool De Griffioen in Prinsenbeek heeft sinds deze week een zesde kleuterklas. Er worden veel kinderen aangemeld. Om te voorkomen dat de bestaande kleuterklassen te groot worden, is besloten om een extra instapgroep op te starten.
  (Foto: De Griffioen)

  Of zoals directeur Jacqueline Aarts het zegt: ,,Dit is een logisch antwoord op de vraag naar onderwijs.’’ De verwachting was dat er tegen het einde van het schooljaar wel grote kleutergroepen zouden zijn, maar ingrijpen bleek nu al gewenst. Die mogelijkheid was er ook. Er was een met Kober gedeelde ruimte beschikbaar is en er waren enthousiaste leerkrachten die ermee aan de slag wilden gaan.

   

  Volgens Aarts is de toegenomen belangstelling nog niet het gevolg van extra geboorten in het dorp. In coronatijd zijn er meer kinderen geboren, maar die zijn nog te jong voor de basisschool. Hoewel het doel nooit is om een grote school te worden, hoopt ze wel dat de groei nog doorzet. ,,Met de nieuwbouw zitten we straks ruim in onze jas.’’ Maar ze vindt het vooral mooi dat ouders De Griffioen zien als een kansrijke plek voor de ontwikkeling van hun kind.

   

  Waarbij ze zich ervan bewust is dat een nieuwe of vernieuwde school altijd extra wordt gewaardeerd. Maar de aanmeldingen die daaruit voortkomen, noemt ze ‘een kort geluksmomentje’. Na de bouw van De Knipoog met hierin de Montessori+ Prinsenbeek en recent nog de complete vernieuwing van De Horizon is het wat dat betreft nu de beurt aan De Griffioen.

   

  Goed onderwijs

  Daarna volgt spoedig weer stabiliteit, is de ervaring. Waarbij De Griffioen zal inzetten op ‘bewegend en spelend leren’, bedrukt Aarts. ,,Niet alleen achter een tafeltje, maar ook buiten en met spelopdrachten.'' Ze vervolgt: ,,We bouwen op dit moment aan alles, aan de nieuwe school, het team en een moderne onderwijsvisie.'' Waarbij ze benadrukt het niet belangrijk te vinden hoe groot de toestroom en hoe groot de school is, maar dat er goed onderwijs wordt geboden.

   

  De Griffioen telt op dit moment iets meer dan vijfhonderd leerlingen. Er zijn vijf kleutergroepen met tussen de 25 en 27 kinderen. De verwachting is dat de net opgestarte instapgroep tegen de zomervakantie uit ongeveer 22 kinderen bestaat. Van alle andere leerjaren zijn er drie groepen.

   

  In verband met de huisvesting van al deze leerlingen wordt de complete nieuwbouw van De Griffioen in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase, aan de kant van de Molenstraat, wordt dit schooljaar gerealiseerd en het deel aan Tournooiveld/Schoolstraat in schooljaar 2023/2024.

  Donderdag 02 februari 2023
  Prinsenbeekbasisschool De Griffioenkleutersnieuwbouw
  (Foto: De Griffioen)
  0
  [nexturl]
  Reacties