Groenrijk kerst 728
 1. Extra focus op verkeersveiligheid rond scholen

  Er moet topprioriteit worden gegeven aan verkeersveiligheid rond basisscholen in stad en dorpen. De fracties van VVD, CDA, Breda Beslist, 50Plus en PvdA in de Bredase gemeenteraad hebben hierover bij de begrotingsbehandeling een motie ingediend.
  Extra focus op verkeersveiligheid rond scholen
  Verkeersdrukte rond school op een regenachtige dag. (Archieffoto)

  Om die verkeersveiligheid te vergroten kunnen rigoureuze maatregelen niet langer uit de weg worden gegaan, vindt indiener van de motie Martijn Meeuwissen (VVD). Op D66 na stemde de gehele de raad in met de motie.

   

  ,,De afgelopen jaren zien we dat vele communicatiecampagnes niet het gewenste effect hebben gehad. Ondanks de inzet van schooldirecties en de gemeente zien we nog teveel verkeersonveilige situaties. Hierom vinden wij dat er snel grote stappen gezet moeten gaan worden’’, zegt Meeuwissen. In de motie wordt onder meer gesproken over andere weginrichtingen of autoluwe straten tijdens haal- en brengtijden. De partijen roepen op om pilots te starten, die vervolgens kunnen uitmonden in een uitvoeringsplan.

   

  Carla Kranenborg (wethouder mobiliteit) gaf aan blij te zijn met de motie en het als extra aanmoediging te zien om snel grote stappen te zetten. In het eerste kwartaal van 2023 komt er een update over de voortgang van de pilots.

   

  De afgelopen jaren zijn er rond de scholen in Prinsenbeek al verschillende maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te vergroten. Zo kwam er begin dit schooljaar een adviesroute voor autoverkeer bij de Montessori+. Om hiermee de verkeersstroom tijdens het halen en brengen van kinderen beter te reguleren. Bij De Horizon werd vorig jaar een ‘Kiss & Bike’-zone gerealiseerd, een plek waar ouders kunnen stoppen met de fiets om kinderen te kunnen afzetten bij het schoolplein. Om het verkeer veilig te laten verlopen vraagt de gemeente ook met postercampagnes extra aandacht voor de verkeerssituaties rond scholen.

  Woensdag 23 november 2022
  PrinsenbeekverkeersveiligheidscholengemeenteraadBreda
  Extra focus op verkeersveiligheid rond scholen
  Verkeersdrukte rond school op een regenachtige dag. (Archieffoto)
  0
  https://www.prinsenbeeknieuws.nl/nieuws/inschrijven-auditie-brakzittingen/
  Reacties