Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Even niet meer ziek tijdens 'boeren-verwendag'

  • (Foto: Stichting Nu Jij!)
  Evenement en locatie waren zondag mooi op elkaar afgestemd tijdens de 'boeren-verwendag' van de Stichting Nu Jij! Op De Nispenhoeve aan de Beeksestraat in Prinsenbeek genoten tijdens Nu Jij! Kids in totaal dertien chronisch zieke kinderen en hun broertjes, zusjes en ouders van een ontspannen verwendag op de boerderij. Even waren ze niet meer ziek.

   

  Bij aankomst krijgen ze in het bakhuisje klompen, een boerenzakdoek en pet. Binnen in de Vlaamse schuur verkleden liefhebbers zich daarna helemaal met spullen van de Boerendag Rijsbergen en worden anderen geschminkt. Een aantal van hen gaat daarna in de tuin aan de slag met de oud-Hollandse spellen. Ook het verven van de klompen valt in de smaak. Overal staan vrijwilligers in blauwe shirts om te helpen of mee te doen. Ook de Prinsenbeekse brandweer werkt mee. Jurre (9) en zusje Sofie (8) uit Gilze weten wel wat ze het allerleukst vinden. ,,Meerijden met de brandweerwagen.’’ Voor de gelegenheid hebben de brandweermannen de Oude Bertha uit de kazerne gehaald  en mogen de gasten een rondje rijden.

   

  Het is de eerste keer dat de Stichting Nu Jij! een verwendag voor kinderen organiseert. Sinds vorig jaar is er ook een activiteit voor jongvolwassen ernstig zieken in de leeftijd van 18 tot 40 jaar, Nu Jij! 2.0. Zij hadden in maart een geslaagde tapas-kookworkshop, eveneens op de Nispenhoeve, vertelt Els Holleman van de stichting.

   

  De Stichting Nu Jij! organiseert ook al zes jaar verwendagen voor volwassen ongeneeslijk zieke kankerpatiënten en hun naasten. Aanstaande 2 en 3 juni komen hiervoor in totaal zestig gasten en hun begeleiders naar Etten-Leur. Initiatiefneemster is Leny van Zundert. Na het succes wilden zij en de andere vrijwilligers ook iets moois  doen voor de jongere doelgroep. Ook al waren alle leeftijden welkom op de traditionele verwendagen, de ervaring leerde  dat jongeren het een supermooi initiatief vinden maar niet voor zichzelf.

   

  De voor de jongere doelgroep aangepaste verwendagen vallen duidelijk in de smaak. Hoewel de sfeer deze zondag ontspannen en kalm is, vervelen de kinderen zich geen minuut. Na nog een mooie gezinsfoto in klederdracht is het tijd voor een lekker broodje hamburger en pannenkoeken, bereid door het team van chef-kok Jacques Spijkers. Daarna begint de muziekworkshop. En na afloop is er voor allemaal nog een echte, gevulde knapzak.

   

  De verwendagen worden georganiseerd met een grote groep vrijwilligers. Ze moeten vooral kwaliteit en klasse uitstralen, waarbij de gasten allerhande mogelijkheden tot ontspanning wordt geboden. Alles wordt bekostigd uit sponsorgelden. Voor volwassenen begon het een aantal jaren geleden aan de Zanddreef in Prinsenbeek. Dit jaar is de verwendag voor het laatst in Etten-Leur. Daarna moet de stichting voor de groep volwassenen op zoek naar een nieuwe locatie; het pand daar wordt verkocht.  

  Zondag 15 april 2018
  PrinsenbeekStichting Nu Jij!verwendagkinderenboerendag
  • (Foto: Stichting Nu Jij!)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.