groenrijk herfst 2022 728
 1. En de boer, hij protesteerde voort

  Er mogen dan verkennende gesprekken over het stikstofbeleid aankomen, veel vertrouwen in de goede afloop hebben de boeren er nog niet in. Dit blijkt wel uit de vasthoudendheid waarmee ze hun demonstraties voortzetten. Maandagavond werden op de parallelweg langs de A16 bij Prinsenbeek ook weer een paar omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen.
  En de boer, hij protesteerde voort

  Een agrarische ondernemer en zijn medewerker hadden er al een stuk of dertig opgehangen op het traject vanuit Wagenberg, toen de laatste twee in Prinsenbeek een plekje kregen. Elk aan een verkeersportaal met matrixborden bij de A16. 

   

  Vanaf de snelweg kregen ze meteen bijval van toeterende automobilisten. ,,En dat gaat de hele tijd al zo; overal waar we bezig horen we dit’’, aldus de jongeman die de vlaggen vanuit de bak van de kraan aan het portaal knoopte. 

   

  Sinds vorige week hangt de omgekeerde driekleur al op verschillende andere plekken in Prinsenbeek in top. Het is een statement van boeren in het hele land dat veel bijval krijgt, maar ook kritiek. In Breda wordt volgens de gemeente nog niet op grote schaal op deze wijze actiegevoerd, maar het hoort wat de gemeente betreft bij het recht op demonstreren.  Tegelijkertijd is er begrip voor degenen die er aanstoot aan nemen dat de Nederlandse vlag niet hangt zoals het hoort, aldus een woordvoerster.  ,,We hopen dat de protesterende boeren hier ook oog voor hebben.''

  Maandag 01 augustus 2022
  Prinsenbeekboerenprotestvlaggenstikstofbeleid
  En de boer, hij protesteerde voort
  0
  Reacties