Groenrijk 728 100920
 1. Einde oudste vereniging Prinsenbeek

  De oudste vereniging van Prinsenbeek, handboogvereniging St. Sebastiaan, houdt op te bestaan. De leden zijn een jaar geleden gaan trainen bij Handboogvereniging Alliance d’Amitié in Ulvenhout omdat ze geen oefenruimte konden vinden in Prinsenbeek. Nu is besloten om met deze club onder die naam samen te gaan.
  (Foto's: Handboogvereniging St. Sebastiaan)

  De 173 jaar oude handboogvereniging St. Sebastiaan heeft na het noodgedwongen vertrek bij Manege Overbos ruim een jaar geleden geen nieuwe ruimte meer in Prinsenbeek kunnen vinden. ,,Als er geen oplossing is, houdt het op’’, verklaart bestuurslid Nancy Timmer. Ze konden nog wel ergens terecht, legt ze uit. ,,Maar dan moesten we marktconform gaan huren en die huur kunnen we als kleine club niet betalen. Ook buiten was er nog wel plek, maar we zijn een binnenvereniging.’’ Het is wel de bedoeling dat de vereniging voor de lange afstand buiten blijft schieten bij het Hof van Overveld.

   

  Uiteindelijk is besloten om in te trekken bij Alliance in Ulvenhout en na de fusie verder te gaan onder die naam. Ongeveer twee derde van de vijfentwintig Prinsenbeekse gaan mee naar Ulvenhout, waar de club ongeveer zeventig leden telt. Twee Bekenaren treden toe tot het bestuur.

   

  'Hier kunnen we blijven schieten'

  Alliance traint bij Sportcentrum Jeugdland. ,,We hopen hier een regionaal handboogcentrum te worden, met veel mogelijkheden voor onder meer topsport en het opleiden van recreanten’’, verklaart Timmer. ,,Hier kunnen we in ieder geval blijven schieten.’’

   

  Twee namen

  De naam Sint Sebastiaan verdwijnt overigens niet onmiddellijk, legt ze uit. ,,Die houden we bij wedstrijden nog aan tot 2022, omdat de vereniging dan 175 jaar bestaat.’’ Tot die tijd werkt de gefuseerde vereniging met twee namen en doet ze bijvoorbeeld onder St. Sebastiaan nog wel mee met activiteiten tijdens Koningsdag in Prinsenbeek.

   

  Marktzicht

  Handboogschutterij St. Sebastiaan was ruim 170 jaar thuis bij Café-Zaal Marktzicht maar vertrok in 2017 naar de grotere locatie bij de manege, waar ook de buitentrainingen en short metric konden plaatsvinden. Na ruim anderhalf jaar moest de vereniging daar weer weg omdat de handboogschutterij geen manege-activiteit was en dit niet mocht van de gemeente. 

   

  Er is overigens altijd plek voor nieuwe leden, aldus Timmer. Geïnteresseerden kunnen zich nog gewoon aanmelden via de website van handboogvereniging St. Sebastiaan: klik hier.

  Donderdag 10 september 2020
  PrinsenbeekhandboogverenigingSt. SebastiaanUlvenhoutAlliance d'Amitie
  (Foto's: Handboogvereniging St. Sebastiaan)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.