Groenrijk kerst 728
 1. Einde Kuatsu zonder nieuw bestuur

  Het einde van Judovereniging Kuatsu lijkt nabij. Als zich voor de extra bestuursvergadering op 25 november geen nieuwe bestuursleden melden, valt per 1 januari het doek voor de 57 jaar oude Prinsenbeekse vereniging met 115 leden.
  Einde Kuatsu zonder nieuw bestuur

  Voor steeds meer Prinsenbeekse verenigingen is de bestuurlijke bezetting inmiddels een groot probleem. Maar voor zover bekend kwam het niet eerder bij een grote club tot een opheffing om deze reden.

   

  Tijdens de bijzondere ledenvergadering van afgelopen vrijdag waren er maar vijf ouders van jeugdleden aanwezig. De andere veertien aanwezigen waren bestuurs- en commissieleden en judoleraren. Tijdens de vergadering werd voorgesteld om de vereniging te ontbinden per 1 januari omdat er geen kandidaten zijn voor het vervangen van penningmeester, secretaris en voorzitter. Het opheffen van de vereniging kon echter niet plaatsvinden omdat niet de volgens de statuten benodigde 75 procent van de leden aanwezig was. Daarom wordt op 25 november een nieuwe vergadering gehouden om te stemmen over ontbinding van de vereniging. Dan is die 75 procent niet meer nodig.

   

  Ondertussen probeert het zittende bestuur uit alle macht om voor die tijd toch nog kandidaten te vinden. Dan hoeft er namelijk niet te worden gestemd over ontbinding van de vereniging. Wordt er op 25 november tegen ontbinding gestemd, dan zal ter plekke een nieuw bestuur moeten worden gevormd.

   

  Kuatsu 57 jaar

  Een jaar na het succes van Anton Geesink tijdens de Olympische spelen kreeg Prinsenbeek in 1965 met Kuatsu een eigen judovereniging. De eerste trainingen werden nog buiten gehouden. Binnen een paar jaar waren er al honderd leden. In 1979 stonden meer dan 300 judoka’s bij de Beekse club ingeschreven. Dankzij alle vrijwilligers kon de judovereniging kwaliteit bieden, naast alle mooie toernooien en leuke activiteiten die werden georganiseerd. Nog steeds wordt er wekelijks in De Drie Linden getraind.

   

  Maandag 07 november 2022
  prinsenbeekjudojudovereniging Kuatsu
  Einde Kuatsu zonder nieuw bestuur
  0
  https://www.prinsenbeeknieuws.nl/nieuws/start-nieuwe-carnavalsseizoen/
  Reacties