1. Eieren slechtvalken weggehaald

  Het koppel broedende slechtvalken op de Luchtmachttoren bij Prinsenbeek krijgt dit jaar geen nakomelingen. Een ecoloog van Bureau Natuur van de Koninklijke Luchtmacht heeft de vier eieren donderdag uit de nestkast gehaald, ruim een maand na de datum waarop ze hadden moeten uitkomen.
  Eieren slechtvalken weggehaald
  (Foto: YouTube, Koninklijke Luchtmacht)

  Volgens de Luchtmacht leek het erop dat ze onbevrucht waren, zo is ook te lezen op livestream.

   

  Het waren vier eieren, de eerste gelegd op 5 maart en de laatste op 12 maart, vertelt kapitein Suzanne de Boer. ,,Normaal gesproken komen ze na dertig tot vijfendertig dagen uit. We hopen dat nadere inspectie van de eieren meer duidelijkheid geeft over waarom ze dit jaar niet zijn uitgekomen. Dit is nog niet eerder gebeurd.’’

   

  Woensdag maakte Prinsenbeeknieuws.nl nog melding van het feit dat de roofvogels er zaten te broeden (klik hier). Dit paartje broedt sinds 2015 op de Luchtmachttoren; de laatste jaren is dit te volgen via een livestream. Intussen hangen er twee camera’s. De jonge vogels worden steeds geringd.

   

  De slechtvalk is onderdeel van het embleem van de Luchtmachttoren. De F16's worden ook wel ‘fighting falcons’ genoemd, vanwege de snelheid en wendbaarheid.

  Vrijdag 15 mei 2020
  PrinsenbeekLuchtmachttorenslechtvalken
  Eieren slechtvalken weggehaald
  (Foto: YouTube, Koninklijke Luchtmacht)
  Reacties