1. Eerste woningen Westrik onder dak

  (Foto's: Giesbers Ontwikkelen en Bouwen)
  Het winterweer heeft weinig invloed gehad op de bouwwerkzaamheden op Westrik, meldt Giesbers Ontwikkelen en Bouwen in zijn nieuwsbrief. Sinds de start bouw van de eerste fase in september is er veel gebeurd. De eerste casco’s staan tot en met de tweede verdieping en deze week worden de eerste kappen geplaatst.

  Ook zijn bij de eerste woningen inmiddels kozijnen geplaatst en is er een begin gemaakt met het metselwerk. De bouw vordert dus gestaag, volgens Giesbers. En dat geldt ook voor de verkoop, die boven verwachting gaat.

   

  Fase 1A is nagenoeg uitverkocht; er zijn alleen nog een vrijstaande en een twee-onder-een-kapwoning te koop. In fase 1B is inmiddels 80 procent van de woningen verkocht. Voor fase 2 zijn de eerste koopovereenkomsten ondertekend en zijn er nog diverse woningen beschikbaar. Als alles loopt zoals gepland, wordt de eerste fase in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd.

   

  Westrik wordt een duurzame enclave, volgens Giesbers. Maar bij een vrijstaande woning op de grootste kavel van het project (620 m²) gaat de bouwer naar eigen zeggen nog een stapje verder. Die wil Giesbers uitvoeren in natuurlijke materialen in combinatie met een gasloze en energiezuinige installatie. Deze woning is nog te koop (€680.000 vrij op naam).

   

  Het bouwproject wordt een buurtschap met een dorps karakter, met veel groen en ruimte, met in totaal 113 vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen. Het zijn voornamelijk koopwoningen, maar ook acht sociale huurwoningen. De natuur krijgt binnen de nieuwe wijk een prominente rol krijgt toebedeeld, met de ecologische verbindingszone doorgetrokken door de wijk. Waarmee twee natuurgebieden zichtbaar met elkaar worden verbonden. www.woneninwestrik.nl 

  Dinsdag 05 februari 2019
  PrinsenbeekWestrikGiesberswoningbouw
  (Foto's: Giesbers Ontwikkelen en Bouwen)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.