1. Duncan troost Puck op Schiphol

  (Foto's: Charlotte Pollé)
  De zevenjarige Puck uit Prinsenbeek was zondag met haar moeder afgereisd naar Schiphol, om Songfestivalwinnaar Duncan Laurence een warm welkom te geven. Het werd een heel speciale ontmoeting met de zanger die de avond ervoor in Tel Aviv het Eurovisie Songfestival 2019 op zijn naam schreef.

  ,,Puck was helemaal fan na het kijken zaterdagavond’’, vertelt moeder Charlotte. ,,Ze is wel netjes naar bed gegaan nadat Duncan had opgetreden, maar ‘s nachts heb ik haar nog even verteld dat Nederland had gewonnen.’’

   

  Zondagochtend besloot ze als verrassing Puck mee naar Schiphol te nemen. Die was natuurlijk meteen reuze-enthousiast. Dus samen met de trein naar Schiphol. Rond vier uur gingen ze naar aankomsthal vier. Daar stond toen al een  grote groep mensen, maar moeder en dochter slaagden erin toch nog goed vooraan te komen staan. ,,Er was een hoop te zien, maar het was vooral heel lang wachten.''

   

  Tijdens het wachten werd regelmatig Arcade gezongen door de wachtende mensen. Puck hield het goed vol en het was het waard. Ze heeft Jan Smit gezien en Cornald Maas en nog een aantal bekende Nederlanders. Er kwamen steeds meer mensen uit het vliegtuig van Duncan, en die werden allemaal even warm binnengehaald.

   

  Omver gelopen

  ,,Uiteindelijk om vier minuten over half zeven kwam daar dan echt Duncan naar buiten. Er werd oorverdovend hard gegild, geapplaudisseerd en gezongen. Dat was echt een belevenis. Duncan was al snel bij ons, maar omdat het zo’n enorme massa mensen was die ineens allemaal naar hem toe wilden, werd Puck door een cameraman omver gelopen.’’ Duncan zag dat en ging meteen naar het huilende meisje toe. Nadat ze op de foto was geweest met Duncan, was Puck ook even een ster; de NOS interviewde haar en dat was live op tv.

   

  Volgens Charlotte was Duncan onwijs vriendelijk en nam hij de tijd voor iedereen. ,,Vooral voor Puck, omdat ze huilde vanwege de beuk die ze kreeg van de cameraman. Dus hij pakte zijn taak als nieuwbakken winnaar goed op.’’ Voor Puck was het een geweldige dag, met nog een belangrijk vervolg. Want vandaag ging ze naar school met een hele berg foto’s, mooi door opa uitgeprint en geplastificeerd.

  Maandag 20 mei 2019
  PrinsenbeekSchipholDuncan LaurenceEurovisie Songfestival
  (Foto's: Charlotte Pollé)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.