1. Drukte bij stembureaus

  Om drie uur woensdagmiddag telden ze al bijna zeshonderd bezoekers; het was tot dan toe druk bij het stembureau in de sacristie van de kerk aan de Markt in Prinsenbeek. Terwijl ook op dat moment nog constant mensen binnenlopen, noemt ochtendvoorzitter Jan-Leendert Voetelink van het stembureau het dan echt rustiger.

  Maar vanaf de start was het heel druk. ,,En het zakte ook niet weg; voor het eerst zat een kop koffie er niet in.’’ Hij bevestigt dat mensen ’s ochtends ook lang moesten wachten. Als mogelijke verklaring voor de drukte noemt hij de combinatie van dubbele verkiezingen en opvallend veel volmachten.

   

  Ook vanuit het stembureau in De Drie Linden geluiden over de grote opkomst. Om acht uur 's avonds hadden 900 stemgerechtigden hun biljetten in de bus gestopt. ,,Nog nooit zo druk meegemaakt'', aldus een stembureaumedewerker.

   

  Deze woensdag worden gekozen de leden van de Provinciale Staten Noord-Brabant en de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Brabantse Delta. In Prinsenbeek kunnen degenen die willen stemmen hiervoor, behalve bij de rooms-katholieke kerk, ook terecht bij Café-Zaal ’t Veehandelshuis, De Drie Linden, Het Kruispunt, Scouting Thomas-More en Sportpark De Heikant. Alle stembureaus zijn nog tot 21.00 uur open. 

  Woensdag 15 maart 2023
  Prinsenbeekstemmenverkiezingenwaterschapprovincie
  0
  [nexturl]
  Reacties