1. Drukke dag voor 'de baron'

  Het was een heerlijk zonnige zondag op de aan de overkant van de A16 gelegen Heerlijkheid Burgst. Tijdens het ‘Heerlijk Rondje Burgst’ op eerste pinksterdag mocht ‘Baron Nahuijs van Burgst’ bijna 400 bezoekers op zijn landgoed verwelkomen.
  (Foto's: Heemkundekring Op de Beek)

  Door Ad van Melis

  Met een illuster gevolg ontving de voor de gelegenheid als baron verklede gastheer ze bij de ingang van ‘zijn domein’ nabij Kinderboerderij de Sik. Hij bood ze een unieke gelegenheid om kennis te maken met zijn anders nooit toegankelijke, min of meer geheimzinnige verblijf. Aangezien er een maximum aantal deelnemers aan een groep verbonden was, konden ruim 270 daarvan deelnemen aan de door gidsen van Heemkundekring Op de Beek begeleide wandelingen.

   

  Maar er was volop gelegenheid voor de bezoekers op beide locaties - de Sik en stadsboerderij De Kleine Hoeve - om zich te vermaken. Muziek, springkussen, speurtochten, lekkere hapjes, proeverijen, kantklossen, kunstschilderen en de wonderbaarlijke experimenten door Mad Science trokken veel aandacht.

   

  Er werd volop genoten van alles en de organisatie - Heemkundekring Op de Beek, Stichting Kunstschatten Haagse Beemden, Heerlijkheid Burgst - kan terugkijken op weer een succesvolle dag in dit tweejaarlijkse evenement.

   

  Wilt u ook eens een begeleide wandeling over het landgoed meemaken, kijk dan op www.burgstwandeling.nl. Voor een eerder bericht over het 'Heerlijk Rondje Burgst': klik hier.

  Maandag 10 juni 2019
  PrinsenbeekHeemkundekring Op de BeekLandgoed BurgstHaagse Beemden
  (Foto's: Heemkundekring Op de Beek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.