groenrijk herfst 2022 728
 1. Drempels in het Vogelbos

  In het Vogelbos in Prinsenbeek komen drie verkeersdrempels. Volgens de gemeente worden ze daar aangelegd in het kader van de verkeersveiligheid; er wordt vaak te hard gereden in de straat.
  Drempels in het Vogelbos

  Bewoners zagen al strepen op de weg, maar waren nog niet op de hoogte van de aanleg, blijkt uit reacties woensdag en donderdagochtend. Drie van hen met wie Prinsenbeeknieuws.nl contact had, zijn ook niet bekend met een aanvraag vanuit de buurt.

   

  Navraag leert dat de gemeente meldingen over te hard rijden in de straat had gekregen van omwonenden. ,,We hebben daarom metingen gehouden en daaruit bleek dat de snelheid inderdaad vaak ruim boven de 30 kilometer per uur lag’’, aldus de gemeentevoorlichtster.. ,,We hebben daarom in het kader van de verkeersveiligheid besloten drie drempels aan te brengen.’’

   

  Op zich niet verkeerd dat er drempels komen, vertelt een bewoner van een woning dichtbij één van de drempels donderdagochtend. ,,Op dit deel van de straat, met weinig geparkeerde auto’s, wordt hard gereden. Maar hij had wel graag eerst geïnformeerd geworden. Bijvoorbeeld over de uitvoering. ,,Want nu komt er een drempel op het laagste punt, net voor een put. En dat zou kunnen leiden tot wateroverlast, als de drempel over de hele breedte komt.’’

   

  Donderdagmiddag viel bij de bewoners van het Vogelbos alsnog een brief van de firma Paulissen Wegenbouw in de bus. Hierin staat dat de aannemer maandag aan de slag gaat en naar verwachting vijf dagen van 07.00 tot 16.00 uur aan de drempels werkt.

  Donderdag 22 september 2022
  PrinsenbeekverkeersdrempelsVogelbosgemeente Breda
  Drempels in het Vogelbos
  0
  Reacties