Groenrijk 72 111120
 1. Vreemd gedrag dorstige bezoeker

  Verschillende Prinsenbeekse ondernemers kregen woensdag een in hun ogen toch wat verdachte man aan de deur. De op het eerste gezicht nette ‘vertegenwoordiger’ gedroeg zich vooral vreemd; het precieze doel van zijn bezoek werd niet duidelijk, maar op verschillende plekken vroeg hij om wat te drinken. Dan weer sprak hij Nederlands, dan weer Engels met gebrekkig Nederlands. Op z'n minst een ongemakkelijke ontmoeting, vonden ze bij een aantal van de bezochte adressen.

  Iets na drie uur kwam de man - netjes gekleed in een halflange zwarte jas, met een aktetas en een rugzak, rond de 35 jaar, donker haar - binnen bij Bossers Tweewielers in de Beeksestraat. Hier vroeg hij naar een vrouw die in het pand werkte toen daar nog een modezaak was gevestigd. Vervolgens wilde de volgens de eigenaar toch wat ‘aparte kerel’ water of koffie. Met een bekertje drinken begaf hij zich weer naar buiten.

   

  Aan een medewerker van Puur Huidinstituut, in het pand naast dat van Bossers, vroeg hij naar dezelfde vrouw. Hij werd niet binnen gelaten, maar kreeg opnieuw een bekertje water. De medewerkster voelde zich niet prettig bij de manier waarop ze door de man werd benaderd, vooral omdat hij haar aanraakte en vreemde vragen stelde. Zo wilde hij weten of ze hem nog zou herkennen als ze hem nogmaals zou zien. 

   

  Rond een uur of vier kwam de man bij Café-Zaal Marktzicht terecht. Hier kreeg hij op zijn verzoek een vuurtje. Hij kocht een tray Red Bull, waarvan hij maar twee blikjes pakte. Vervolgens vroeg hij de medewerkster hem gezelschap te houden terwijl hij zijn sigaretje rookte. Op de vraag wat hem hier bracht, zei hij dat hij kwam voor de Nederlandse gastvrijheid en dat hij de boom bij Marktzicht zo mooi vond. Hij haalde nog een pizzadoos uit zijn laptoptas met het verzoek die weg te gooien en bood haar rozijntjes aan. Toen hij ook nog een aspirientje wilde, is hem de weg naar het Kruidvat gewezen, maar hij liep de andere kant op.

   

  Rond vijf uur is de man nog bij Dierenspeciaalzaak Voesenek geweest. Daar herkende ze hem als iemand die er weleens eerder was geweest en toen een beetje in zichzelf had staan schelden. Nu ging het er wat grover aan toe, waardoor een klant zich wat ongemakkelijk voelde. Nadat hij wat spulletjes had gekocht, ging de man verder. 

   

  Iets verderop in de Groenstraat ging hij op een stoel in een achtertuin zitten. Hij zei dat hij was gestuurd, vroeg of hij even mocht uitrusten en of hij de hond een koekje mocht geven. Toen de bewoners hem nogmaals aanspoorden te vertrekken, ging hij weg in de richting van de Leursebaan. De politie werd gewaarschuwd, maar die is volgens de bewoners niet gekomen.

  Donderdag 07 januari 2021
  Prinsenbeekverdachtondernemers
  Reacties