1. Dorpswerkplaats geeft veel voldoening

  De Prinsenbeekse Bezige Bijen (PBB) is dit jaar officieel van start gegaan. Het is een stichting die moet bijdragen aan het welzijn van ouderen. Ze omvat een Repair Café, een mini-klusgroep, een fotoclub en een dorpswerkplaats. En in die werkplaats creëren handige handen hele mooie dingen. Dit zag ook Sinterklaas, die dinsdagochtend eens kwam kijken.
  (Foto's; Carlos Staelens)

  Door Carlos Staelens

  Elke dinsdag- en donderdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur komt in een vroegere aardbeienkas van de familie Martens aan de Mastlanddreef een groep liefhebbers samen om aan de slag te gaan met hout- en metaalbewerking. Ze beschikken er over een ruime werkplaats met allerhande gereedschap voor houtbewerking, waaronder een kleine en een grote houtdraaibank, een kolomboor en een figuurzaag.  Er is ook een compressor aanwezig. En voor metaalbewerking is er een werkbank met een lasapparaat. 

   

  Wagentje voor vlaggen Kuil

  De Bezige Bijen hebben intussen bijna vijftig verschillende dingen in elkaar gezet en gerepareerd. Zo is er een wagentje gemaakt voor het ophalen van de vlaggen van zwembad De Kuil. Ook voor het Keniawinkeltje worden kleine reparaties uitgevoerd. En nu zijn ze bezig om voor de BAK van Boemeldonck iets te maken. Verder beletteren ze de evenementenborden, een karwei dat Sylvia Vincenten van het dorpsplatform lang heeft gedaan.

   

  Vogelkooitjes

  Er loopt ook een project vogelkooitjes maken. Liefhebbers kunnen dit doen onder begeleiding van twee coördinatoren. Mensen staan versteld van wat ze kunnen en wat voor voldoening dit geeft, weten de coördinatoren. En als het vogelkooitje klaar is, heeft u het genot van de vogeltjes in uw tuin. U kunt er ook een (tegen een kleine vergoeding) maken voor iemand anders.

   

  Bereid aan anderen te leren

  Het principe van de Prinsenbeekse Bezige Bijen is eenvoudig. ‘U kunt iets en u bent bereid dit aan een ander te leren. Daar kunt u dan samen veel plezier aan beleven.’

   

  Het lidmaatschap van de Bezige Bijen is €25 per jaar. Wel wordt verwacht dat leden de materiaalkosten zelf betalen en dat men bijdraagt aan de kosten van elektra en dergelijke. Er is nog plaats. Kom er gezellig bij. Meer weten over de PBB Dorpswerkplaats? Mail naar pbbijen@gmail.com of bel naar een van de coördinatoren: Rien Martens 06 - 23459211 / Jan de Keizer 06 - 23111186.

  Dinsdag 03 december 2019
  prinsenbeekPrinsenbeekse Bezige Bijenwerkplaats
  (Foto's; Carlos Staelens)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.