Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Dorpsenquête duurzaamheid in de maak

  Er komt een enquête over duurzaamheid. Het Dorpsplatform Prinsenbeek is die samen met onderzoeksbureau I&O Research aan het voorbereiden. Dit was één van de onderwerpen die woensdagavond werden besproken tijdens de maandelijkse vergadering van het Dorpsplatform Prinsenbeek in Café-Zaal Marktzicht.

  In de aanloop naar toekomstige verduurzamingsontwikkelingen in Prinsenbeek wil het dorpsplatform eerst in kaart brengen hoe de inwoners hier tegenaan kijken. En hoe er mogelijk invulling aan zou kunnen worden gegeven, legt voorzitter Sjoerd Kustermans van het dorpsplatform uit.

   

  Prinsenbeek is één van de stadsdelen die door Breda is aangewezen om als eerste zo ver mogelijk aardgasvrij te zijn. Hierbij komt veel bij de burgers zelf terecht. En ieder huishouden zal zelfstandig de beslissing moeten nemen. ,,Het dorpsplatform wil hierbij een verbindende factor zijn, en zeker geen verlengstuk van de overheid, benadrukt Kustermans. Die aangeeft in samenspraak met de inwoners van Prinsenbeek te willen werken aan een plan van aanpak. Waarbij een enquête de eerste stap is. Om alle bewoners de kans te geven deze enquête in te vullen, komt deze zowel online als op papier beschikbaar. De resultaten worden vervolgens in een openbare bijeenkomst toegelicht. Daarna wil het dorpsplatform gesprekken op wijkniveau faciliteren.

   

  Verbinding

  De domeinhoofden en het bestuur van het dorpsplatform komen volgende week een keer extra samen. Op de agenda staat dan de positionering in de Beekse gemeenschap. Waarbij het de bedoeling is om visie, missie en kernwaarden van het platform nog eens helder te formuleren. ,,En zo scherp te krijgen waarvoor we zijn, wat ons mandaat is en hoe te communiceren'', aldus de voorzitter, die aangeeft als dorpsplatform een verbindende factor te willen zijn voor bewoners en organisaties, en zo de leefbaarheid te verbeteren en consolideren.

   

  Woensdagavond 19 april is de volgende reguliere, openbare vergadering. De vergaderlocatie wordt later nog bekendgemaakt.

  Donderdag 16 maart 2023
  Prinsenbeekdorpsplatform prinsenbeekverduurzamen
  0
  [nexturl]
  Reacties