1. Dikke bandenrace terug

  Dikke bandenrace terug
  (Archieffoto)
  Na een jaar onderbreking houdt het Wieler Comité Prinsenbeek (WCP) dit jaar weer een dikke bandenrace voor de Prinsenbeekse schooljeugd. Die vormt de opening van de Wielerronde Prinsenbeek op vrijdagavond 5 juli.

  Het wielercomité stopte vorig jaar met dit onderdeel, nadat de Rabobank was gestopt met de ondersteuning. Daarop kwamen reacties van Bekenaren die het zo jammer vonden dat aan dit sportieve evenement voor de jeugd een einde was gekomen, vertelt bestuurslid Frank Timmers van het WCP. ,,Onder andere van Jerica Schipperen van de stichting Pavé 76, een evenementenorganisatie van wielerwedstrijden voor de jeugd. Zij is bereid om met een paar anderen het wielercomité bij te staan.’’

   

  Dus klinkt op vrijdag 5 juli om 18.45 uur het startschot voor de kinderen die geboren zijn in 2011 en 2012. Daarna zijn de kinderen aan de beurt die geboren zijn in 2009 en 2010. De afsluiting is de dikke bandenrace voor de deelnemers met de geboortejaren 2007 en 2008. De befaamde wielerspeaker Kees Maas verzorgt het commentaar.

   

  Ander parcours

  Een grote verandering is het parcours. Voor de échte wielerwedstrijd van de KNWU-renners en de Beekse Prominentenkoers keert het comité terug naar het ‘oude rondje’, met start-finish op de Haverdijk en verder Valdijk, Groenstraat, Middenweg. De dikke bandenrace gaat over een heel klein rondje van de straat Haverdijk, naar de ventweg Haverdijk en zo weer terug. Dan rijden de kinderen meerdere rondjes en zijn ze altijd te zien door hun supporters, verklaart het wielercomité.

  Maandag 11 maart 2019
  PrinsenbeekWielercomité PrinsenbeekWielerronde Prinsenbeekdikke bandenrace
  Dikke bandenrace terug
  (Archieffoto)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.