Groenrijk 728 sept
 1. De Zonnebloem staat voor je klaar

  Ook bij de Zonnebloem afdeling Prinsenbeek hebben de vrijwilligers de vertrouwde activiteiten na de coronastilte weer opgepakt. Dit is aanleiding om nog eens uit te leggen wat deze organisatie voor mensen kan betekenen. Misschien voor de lezer zelf, maar mogelijk ook voor een familielid of bekende die hier zelf niet zo snel aan zou denken.
  • (Foto: Zonnebloem Prinsenbeek)

  Door Anton Hoeven

  Kun je door een lichamelijke beperking niet (meer) doen wat voor zoveel andere mensen vanzelfsprekend is? En wil je eropuit, bezoek ontvangen van een vrijwilliger uit jouw buurt of op vakantie? Wij staan voor je klaar, voor jong en oud.

   

  De Zonnebloem vindt dat het hebben van een lichamelijke beperking geen belemmering mag zijn om leuke dingen te doen en ook geen extra kosten op mag leveren. De Zonnebloem beschikt over rolstoelhuurauto’s, zodat je er eenvoudig, niet aan tijd gebonden en voordelig met vrienden en familie op uit kunt.

   

  Zoveel mensen, zoveel wensen. De één heeft gewoon behoefte aan de gezelligheid of samen koffiedrinken, de ander wil heel graag iets gaan bezoeken.                   

  Onze afdeling Prinsenbeek beschikt over zo’n zestig vrijwilligers die iets voor je kunnen betekenen. Onze vrijwilligers kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden waar jullie allebei energie van krijgen.

   

  Bezoekwerk

  Wij kennen daarvoor onder meer bezoekwerk, waarbij een vrijwilliger eens in de twee á drie weken bij je langs komt om even bij te praten of iets leuks te doen. Ook organiseren wij regelmatig activiteiten hier in Prinsenbeek of een dagje uit in de buurt. Daarnaast bieden wij de gelegenheid om tegen een kleine vergoeding iedere zondagochtend een kopje koffie te drinken, een kop soep te eten en gezellig met anderen te kletsen over de gebeurtenissen van de afgelopen weken.

   

  De Zonnebloem kent geen lidmaatschap en probeert via sponsoring en donaties de kosten voor de deelnemers bij activiteiten zo laag mogelijk te houden.

     

  Wil je weten wat de Zonnebloem Prinsenbeek voor jou of een familielid kan betekenen?  Kijk dan op onze website: www.zonnebloem.nl/prinsenbeek. Of neem contact met ons op via: zonnebloemprinsenbeek@gmail.com  of bel 076-5417796. Alles is geheel vrijblijvend.

  Donderdag 14 oktober 2021
  PrinsenbeekZonnebloem
  • (Foto: Zonnebloem Prinsenbeek)
  0
  Reacties