Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Oude Hagedonk tegen de vlakte

  (Foto's: Ad van den Bliek)
  Het is de week van het ‘grote slopen’, nu ook de hoogbouw van het oude zorgcentrum Hagedonk aan de Middenweg in Prinsenbeek wordt afgebroken. Maandag is de hiervoor benodigde grote kraan opgebouwd en sinds dinsdag wordt het gebouw in delen met de grond gelijk gemaakt.

   

  Hierbij komt stof vrij, realiseert commercieel manager Barthel van Dinther van Van Liempd Sloopbedrijven uit Sint Oedenrode zich. Omwonenden hebben hierover contact opgenomen. Dit hangt samen met de droogte en de hoogte van het gebouw, aldus de sloper, die zegt er alles aan te doen om de overlast te beperken. Aan de kraan zit een waterspuit, maar de brandslangen reiken niet tot het hoogste niveau.

   

  Van Dinther verwacht dat het gebouw morgen plat ligt en dat daarmee de overlast voorbij zal zijn. De werkzaamheden verlopen verder volgens plan. Het is de bedoeling om het werk op 15 juni op te leveren.

   

  Op de locatie van het oude Hagedonk aan de Middenweg in Prinsenbeek is door Vazet Creatie B.V. een bouwplan voor woningbouw ontwikkeld. Er komen 8 patio-koopwoningen, 25 vrije sector huurappartementen van ASR en 21 sociale huurappartementen voor de Stichting Woonzorg Nederland. Het bestaande complex met appartementen in de zuidoosthoek van het plangebied blijft bestaan, maar wordt omgevormd naar 18 sociale huurappartementen.

  Donderdag 17 mei 2018
  PrinsenbeekHagedonkslopen
  (Foto's: Ad van den Bliek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.