1. Afhaalloket De Peer weer open

  De wijnverkoop in samenwerking met de groothandel bij De Peer zaterdag was aanleiding voor de gemeente om alle activiteiten van het restaurant bij het Liesbos per direct stil te leggen. Vandaag mocht eigenaar Mark ter Beek zijn afhaalloket voor maaltijden weer openen. Een boete heeft hij naar eigen zeggen niet gehad.
  Afhaalloket De Peer weer open
  (Foto: De Peer)

  Geen wijnverkoop meer dus, maar wel de afhaalservice die het restaurant de afgelopen weken al bood, aldus de ondernemer, die aangeeft blij te zijn weer open te kunnen. ,,Met afhaalmaaltijden, - lunches, een ijsje, een koffie-to-go.’’ Fijn dat de medewerkers zo weer wat uurtjes kunnen maken, vindt hij.

   

  De achterliggende gedachte bij de wijnverkoop was volgens Ter Beek dat hij al zijn leveranciers ook een plekje wil geven. ,,Geen wijn meer nu. Kennelijk was er voortschrijdend inzicht van wel naar niet. Wijn ligt gevoelig bij de slijters.’’ Maar het verbod kan hij nog steeds niet rijmen met het feit dat groothandels als Makro en Sligro wel voor consumenten hun deuren mogen openen.

   

  Volgens de gemeente geldt in deze tijd van coronamaatregelen wel een versoepeling in het verkopen van licht-alcoholische dranken bij horecazaken die via een loketfunctie maaltijden verkopen. Bij een maaltijd kan nu een flesje bier of wijn verkocht worden via de loketfunctie.

  Dinsdag 07 april 2020
  Prinsenbeekrestaurant De PeerLiesbos
  Afhaalloket De Peer weer open
  (Foto: De Peer)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.