Groenrijk 72 111120
 1. De Peer dicht door waterschade

  Restaurant De Peer bij het Liesbos is de tot en met 25 februari dicht in verband met waterschade. De keukenvloer is verzakt en de schade wordt de komende weken hersteld.
  De Peer dicht door waterschade
  (Foto: De Peer)

  Driekwart jaar geleden kreeg restauranthouder Mark ter Beek een enorm hoge afrekening van het waterleidingbedrijf over de afgelopen jaren. Dit was al een aanwijzing dat er iets niet in de haak was. Maar toen een paar dagen later ook de gasleiding nog brak, was wel duidelijk dat het goed fout was. Onderzoek wees uit dat de vloer zo'n vier centimeter was verzakt; er waren miljoenen liters water weggelekt. 

   

  Toen is gekozen voor een noodoplossing en morgen starten de werkzaamheden om de schade te herstellen. Al met al een enorme kostenpost, aldus Ter Beek, die spreekt over tienduizenden euro’s. Het pand is weliswaar eigendom van Pierre de Jonge, maar zelf zit hij met bedrijfsschade. ,,We moeten nog kijken wat we terugkrijgen, maar zoiets kost altijd handenvol geld.’’

   

  Gasten verwijst Ter Beek naar zijn andere zaak De Gasterij, bij golfvereniging Albatross aan de Weimersedreef in Prinsenbeek. Op carnavalsdinsdag is daar ook de carnavalsmiddag van TTT. Een dag later, op woensdag 26 februari, gaat De Peer weer open. Altijd een mooie dag voor De Peer, volgens de restauranthouder. Zelf houdt hij met carnaval immers altijd de deuren gesloten, waarna het op Aswoensdag altijd druk is omdat veel andere horecagelegenheden dan dicht zijn.

   

  De GasterijInfo@degasterij.nl, tel. 076-7002976. 

  Maandag 10 februari 2020
  De Peer dicht door waterschade
  (Foto: De Peer)
  Reacties