Groenrijk 728 100920
 1. De Markt is klaar

  Ruim een week eerder dan gepland, is het werk aan de herinrichting van de Markt in Prinsenbeek gereed. Dit meldt aannemingsbedrijf Van den Elshout & de Bont. Het verkeer kan weer door de Paantjensstraat, voortaan overigens wel in één richting.

  De rijrichting is nu vanuit het Peperbos richting Markt. 

   

  Er wordt overigens nog wel gewerkt op het kerkplein, maar het reguliere werk ten behoeve van de herinrichting is klaar, verduidelijkt uitvoerder Jeroen Verhoef van Van den Elshout & de Bont. ,,Hier zijn we nog bezig om het parkeerterrein netjes te laten aansluiten op het nieuwe werk en de verzakkingen op te halen.’’

   

  Verder zijn er nog wat kleine klussen. Zo worden de twee banken die tijdelijke bij het kerkplein zijn weggezet nog naar de begraafplaats gebracht. Het zijn banken die eerst op het oude marktplein stonden. ,,Tot en met 20 december hebben we nog wat opruimwerkzaamheden en zetten we de puntjes op de i.’’ De bouwkeet zal naar verwachting uiterlijk de vierde week van januari worden weggehaald.

   

  Geduld en begrip

  Sinds eind maart is er gewerkt aan het marktplein en de omringende straten. Het project is voorspoedig verlopen, vindt de uitvoerder, die namens het projectteam van Van den Elshout & de Bont de Bekenaren wil bedanken voor hun geduld en begrip tijdens de werkzaamheden. ,,Wij wensen iedereen veel plezier toe met de nieuwe Markt en uiteraard prettige feestdagen’’, aldus Verhoef.

   

  Telkens wanneer er een deel van het werk gereed was, is dat stuk van de Markt al in gebruik genomen. Maar er komt ook nog een officiele opening, en wel op zaterdagmiddag 25 april. Die avond is er een openingsfeest in een grote tent op de Markt.

   

  Waterspeelelement

  Ook bij de Werkgroep Markt Prinsenbeek kijken ze tevreden terug op het grote project in het dorpscentrum, maar de werkgroep is nog niet klaar. Het is de bedoeling dat er ook een waterspeelelement komt, waarvoor nog geld wordt ingezameld. Een bescheiden derde deel van de hiervoor benodigde 30.000 euro is intussen door dorpsgenoten bijeengebracht middels acties en donaties. Ook Rotary Club Prinsenbeek en Omstreken en de ondernemersvereniging dragen hieraan bij. Maar de werkgroep roept dorpsbewoners op om ook mee te doen. Doneren kan via Dorpsplatform Prinsenbeek NL83 RABO 0340370106 o.v.v. Vrienden van de Markt.

   

  De vernieuwing van de Prinsenbeekse Markt heeft ongeveer 1,7 miljoen euro gekost. ‘Eén miljoen kwam uit een potje van de gemeente voor herinrichting. Zeven ton kwam beschikbaar door het werk te laten samenvallen met het vervangen van de riolering aan de straatkant.

  Donderdag 12 december 2019
  PrinsenbeekMarktherinrichting
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.