1. De harmonie in de klas

  ‘”Amor Musae” brengt de harmonie in de klas’. Onder deze titel is “Amor Musae” Prinsenbeek deze maanden actief op de Prinsenbeekse basisscholen. Sinds januari verzorgt de muziekvereniging de muzieklessen voor de groepen 6. Donderdag was de afsluitende show van de Montessori+ Prinsenbeek.

  Door Rob Stevens

  In een lessencyclus van acht bijeenkomsten leren de kinderen alles over de instrumenten die voorkomen binnen het harmonieorkest. De lessen worden gegeven door Judith van Boven, dirigente van het opleidingsorkest. Wekelijks wordt zij vergezeld door één of meerdere muzikanten die met hun instrument een demonstratie geven. Uiteraard wordt er ook samen met de kinderen muziek gemaakt.

   

  De lessencyclus wordt afgesloten met een wervelende show, waarbij de kinderen volop de gelegenheid krijgen om zelf instrumenten uit te proberen. Doel van dit muziekproject is om de kinderen in aanraking te brengen met de blaasmuziek, zodat ze wellicht geïnteresseerd raken om zelf een blaasinstrument te bespelen.

   

  Voor dit muziekproject werkt “Amor Musae” nauw samen met de Stichting Musical Instruments for Childeren. Stichting MIfC staat voor muzikale kansen. Het doel van de stichting is het bevorderen van het bespelen van muziekinstrumenten ter behoud van de muziekcultuur in West-Brabant. Zij heeft de ambitie om eenieder de mogelijkheid te geven een muziekinstrument te leren bespelen en samen te laten spelen in een orkest. Eenieder moet de kans krijgen zijn of haar muzikale talenten te ontdekken en te ontplooien. Het accent ligt hierbij op kinderen van de groepen 5, 6 en 7 van het basisonderwijs.

   

  Stichting Musical Instruments for Childeren voorziet de orkesten en haar leden van blaasinstrumenten en stelt muziekinstrumenten beschikbaar voor de uitvoering van de scholenprojecten.

   

  Klarinetles

  De stichting verzorgt elke week na schooltijd op De Horizon een klarinetklas. Kinderen kunnen hier onder aantrekkelijke condities aan deelnemen. Bij voldoende aanmeldingen start binnenkort een tweede klarinetklas. Daarnaast verzorgen Amor Musae en de stichting regelmatig open repetities met het Opleidingsorkest, waarbij belangstellenden de kans krijgen instrumenten uit te proberen.

   

  Nieuwsgierig geworden over wat Amor Musae en Stichting Musical Instruments for Childeren voor u of uw kind kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, of kom langs tijdens de repetities van het Opleidingsorkest. We repeteren elke donderdag van 18.45 tot 19.45 uur in De Drie Linden te Prinsenbeek. Check onze websites: www.amormusae.nl en www.stichting-mifc.nl. Of via de mail: info@amormusae.nl en info@stichting-mifc.nl.

  Dinsdag 26 maart 2019
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.