Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. De Drie Linden 20 jaar, hele dag feest

  Stichting De Drie Linden staat uitgebreid stil bij de 20ste verjaardag van de gelijknamige sport- en welzijnsaccommodatie in Prinsenbeek. Op zaterdag 22 september viert ze dat de gehele dag met een afwisselend activiteitenprogramma in De Drie Linde aan de Heisprong.
  De Drie Linden 20 jaar, hele dag feest

  Door Stichting De Drie Linden

  Huiskamer van Prinsenbeek

  In 20 jaar is De Drie Linden geworden tot een ‘huiskamer’ van Prinsenbeek. Spreekwoordelijk gelegen in het centrum van de gemeenschap, waar volop sociale, maatschappelijke, verzorgende, culturele en sportieve activiteiten plaatsvinden.

   

  Stichting De Drie Linden is samen met de fundamenten van het gebouw opgericht door de toenmalige gemeente Prinsenbeek. Gedurende 20 jaar is de stichting onlosmakelijk verbonden geweest met De Drie Linden. Niet altijd op de voorgrond, maar vaak op de achtergrond.

   

  Het gebouw

  Het gebouw bestaat uit een sporthal, toneelzaal, judozaal, turnzaal, jeugdhonk en diverse vergaderzalen. Veel sportverenigingen en verenigingen in de culturele sector zijn ‘thuis’ in De Drie Linden. Het moet een plek zijn om in alle vrijheid aan vrijetijdsbestedingen te doen. Stichting De Drie Linden behartigt de belangen van al deze verenigingen. Ze zorgt voor de instandhouding van het gebouw, treedt in overleg met gebruikers en andere belanghebbenden, is ondersteunend in de richting van de gemeente Breda in onderhoud en technisch beheer van de Belle Fleur-theaterzaal en organiseert een groeiend aantal eigen activiteiten en evenementen.

   

  Energie-neutraal

  Momenteel wordt het gebouw gemoderniseerd en energie neutraal-gemaakt. Een mijlpaal waarop we trots zijn en die De Drie Linden extra glans geeft. De Drie Linden is het eerste welzijnsgebouw in Breda dat energie-neutraal is gemaakt. Tijdens het jubileumfeest zal daar aandacht aan worden besteed door wethouder De Beer, die het gebouw het energie-predicaat A zal geven.

   

  Jubileumprogramma

  Een jubileum is reden voor feest en dat vieren we op zaterdag 22 september aanstaande samen met alle gebruikers en alle dorpsbewoners. Een dagvullend programma is samengesteld voor jong en oud. De vaste gebruikers van De Drie Linden vormen een prominent deel van het programma.

   

  Film van Prinsenbeek in de jaren ‘50/’60

  Vanaf 10.00 starten we met de vertoning in de Bellefleur theaterzaal van de film Prinsenbeek 1954-1963, onder het genot van koffie met wat lekkers. Wat te denken van mooie opnames van de oude RK-kerk, de jongensschool, een oefening van de brandweer, de smid die zijn werk aan het doen is in zijn zaak, Dré Kleemans die bezig is in zijn fietsenwinkel en ga zo maar door. Vele herkenbare mensen in de film zijn nog steeds woonachtig in Prinsenbeek. Kortom: een gezellige ochtend waarbij mooie herinneringen opgehaald kunnen worden. Aansluitend zal er een optreden plaatsvinden van Amor Musae.

   

  Presentatie gebruikers

  De sportverenigingen Set-Up (volleybal), De Samensprong (turn- en gymnastiekvereniging), TTV (tafeltennis), Tai Chi en de Glitters (dance- en twirlvereniging) geven in de middag, vanaf 11.30, verschillende clinics en demonstraties in de judozaal en de grote sporthal. Gedurende de gehele dag zullen de Gemeente Breda en de BAK van Boemeldonck aanwezig zijn met een informatiekraam in de foyer. Verduurzaming van woningen en (gemeentelijke) gebouwen zal het onderwerp zijn waaraan de gemeente Breda aandacht zal besteden. Muzikaal wordt de dag opgeluisterd door de kapel Nou En?!.

   

  Vlogger Marnick Vlemmix 

  Tijdens het 20 jarig jubileum van De Drie Linden zal ook vlogger Marnick Vlemmix De Drie Linden aandoen. Vanaf 15.00 uur zal hij aanwezig zijn voor een ‘meet & greet’. Marnick is oprichter van het kanaal EenGameStad, waarop hij onder meer Minecraft-minigames plaatst. Daarnaast is Marnick een fervent vlogger en speler van Fortnite. Naast de ‘meet & greet’ dagen wij Marnick dan ook uit voor een spel Fortnite, en misschien wel tegen jou?!

   

  In de Belle Fleur zaal zal een game-opstelling staan met 12 PS4´s, waarop door 24 personen tegelijkertijd het spel Fortnite gespeeld kan worden. Van 15.00 uur tot circa 16.30 uur kan de jeugd hierop spelen. Neem het in een online wereld op tegen je vrienden, broer, zus of Marnick. Voor meer informatie over hoe jij kan deelnemen aan een spelletje Fortnite: houd onze Facebook-pagina in de gaten! De toegang voor de ‘meet & greet’ en deelname aan het spel Fortnite is gratis.

   

  Voor de volwassenen is er tijdens deze middag muziekvertier in de foyer van De Drie Linden, waar onder het genot van een drankje bijgepraat kan worden. Voor de allerkleinsten is er ook een ijskar aanwezig!

   

  Stand Up Comedy Night @ De Drie Linden

  De jubileum dag wordt afgesloten met de cabaretavond ‘Stand Up Comedy Night @ De Drie Linden’. In een heerlijk tempo wisselt een drietal gevatte stand-up comedians elkaar af, een Brabander, een Hagenees en een Amsterdammer. In een sfeervolle en intieme setting brengen zij rake oneliners, sterke grappen en hilarische verhalen. Deze stand-up comedians bespreken op gevatte wijze de meest herkenbare en grappige onderwerpen. Dit leidt elke keer weer tot een oase van sfeer en lach. De ene comedian is subtiel en de ander weer recht door zee en schurend.

   

  De kaartjes voor deze avond zijn à € 5 verkrijgbaar via onze website www.stichtingdedrielinden.nl. Maar wie jarig is trakteert, en daarom ontvangt iedere bezoeker twee consumptiebonnen tegen inlevering van zijn of haar toegangskaartje! De zaal gaat open om 20.00 uur en de show start om 20.30 uur.

   

  Stichting De Drie Linden is ook bezig om cabaret een meer structurele plaats te geven in het evenementenprogramma. De doelstelling is om tweemaal per jaar te zorgen voor lachsalvo’s aan de Heisprong. De eerstvolgende cabaretavond, na de jubileumviering, is dan ook al gepland. Die is op zaterdag 6 april 2019. Dan komt Nabil Aouad Ayad naar Prinsenbeek. Reserveer ook die datum dus alvast in uw agenda en boek kaartjes op onze website!

   

  De jubileumdag belooft voor ieder wat wils! En geheel kosteloos, dus hopelijk gaan wij u ontmoeten op 22 september aanstaande aan de Heisprong.

  Woensdag 15 augustus 2018
  PrinsenbeekDe Drie Lindensport- en welzijnsaccommodatieGemeente Bredafeestjubileum
  De Drie Linden 20 jaar, hele dag feest
  0
  [nexturl]
  Reacties