Groenrijk 728 online
 1. Cursus ‘Actief voor het waterschap’

  Waterschap Brabantse Delta is in de aanloop naar de waterschapsverkiezingen in maart 2023 op zoek naar nieuwe bestuursleden. Daarom biedt het schap nu de mogelijkheid om de gratis cursus ‘Actief voor het waterschap’ te volgen, waarbij deelnemers leren wat het inhoudt om bestuurslid van het waterschap te zijn. En hoe het bestuur precies werkt.
  Cursus ‘Actief voor het waterschap’

  Waterschap Brabantse Delta is het waterschap in Midden- en West-Brabant. De waterschapstaken omvatten de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. ‘Water maakt onlosmakelijk deel uit van onze leefomgeving. Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst.’ 

   

  ‘Spreekt jou dit aan? Heb jij affiniteit met deze onderwerpen of wil je dat graag krijgen? En woon je in Midden- en West-Brabant? Dan zoeken we jou!’, meldt het waterschap.

   

  Bestuursleden zien erop toe dat het waterschap zijn taken op een goede manier uitvoert. En dat het waterschap daadwerkelijk bijdraagt aan die mooiere en betere leefomgeving. Dijkgraaf Kees Jan de Vet: ,,Nieuwe bestuursleden brengen vaak ook nieuwe ideeën mee. Dat zorgt ervoor dat we als waterschap vooruit komen en ons werk goed uit kunnen blijven voeren. Bestuurder zijn bij ons waterschap is een verantwoordelijke taak, waarbij onderwerpen als klimaat, duurzaamheid, innovatie en veiligheid erg belangrijk zijn.’’

   

  Inhoud gratis cursus

  De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten die plaatsvinden op 13 januari, 20 januari, 27 januari, 3 februari 2022 en 10 februari van 19.00 uur tot 22.00 uur in Breda. Als fysieke bijeenkomsten niet toegestaan zijn vanwege de coronamaatregelen, dan zijn de bijeenkomsten online. Tijdens de cursus leer je meer over de werking van het waterschap en ontmoet je ook mensen die nu actief zijn binnen het waterschap, zoals de dijkgraaf en leden van het dagelijks en algemeen bestuur. Op 2 februari 2022 of 2 maart 2022 kun je een vergadering van het algemeen bestuur bijwonen. Je sluit de cursus af met een certificaat.

   

  Wil je jezelf aanmelden voor deze gratis cursus? Stuur dan een mailtje naar bestuursondersteuning@brabantsedelta.nl. Er is plaats voor 30 geïnteresseerden. Heb je nog vragen over de cursus? Dan kun je die ook stellen via dit mailadres.

  Maandag 06 december 2021
  PrinsenbeekWaterschap Brabantse Deltabestuurverkiezingencursus
  Cursus ‘Actief voor het waterschap’
  0
  Reacties