Groenrijk 728 voorjaar
 1. Coronavaccinatie bij de huisarts

  Zo’n driehonderd patiënten van Huisartsenpraktijk Prinsenbeek krijgen vandaag en morgen in de praktijk een coronavaccinatie. Dit zijn personen die zijn geboren in 1956 en 1957 en onder andere mensen met het syndroom van Down die thuis wonen en mensen met zwaar overgewicht.

  Zij hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen, meldt de huisartsenpraktijk op Facebook.

   

  Deze personen worden gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin; ook wel het Oxford-vaccin genoemd. Vanwege de vaccinaties is de praktijk op donderdag vrijdag vanaf 14.30 uur alleen voor spoedgevallen bereikbaar.

   

  Het is een hele operatie. De vaccinatiestraat begint in de tuin aan de achterzijde van de praktijk. Van daaruit worden de mensen geleid naar een van de triagekamers, waar de ingevulde gezondheidsverklaring wordt doorgesproken. Vervolgens gaan ze naar de prikkamers en dan naar de wachtkamer voor de observatieperiode. In deze observatieruimte zijn praktijkmedewerkers aanwezig, die kunnen worden aangesproken als men zich niet lekker voelt. Na de observatieperiode van vijftien minuten verlaten de patiënten de praktijk weer door de hoofdingang.

   

  Op de eigen facebookpagina beantwoorden de huisartsen veel gestelde vragen over de coronavaccinatie. Voor Facebook Huisartsenpraktijk Prinsenbeek: klik hier.

  Donderdag 25 februari 2021
  Prinsenbeekcoronavaccinatiehuisartsenpraktijk
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.