1. Concert herdenking Slag om de Schelde

  Op uitnodiging van het Senioren Orkest Zeeland reist het Seniorenorkest van “Amor Musae” komende vrijdag 20 september af naar het Zeeuwse Krabbendijke. Daar zal het orkest in het kader van de herdenking van ‘75 jaar vrijheid’ deelnemen aan een concert dat in het teken staat van de ‘Slag om de Schelde’.
  • (Foto: VVV Zeeland)

  Door Seniorenorkest “Amor Musae”

  Op zaterdag 31 augustus jongstleden heeft Koning Willem-Alexander in Terneuzen het jubileumjaar ‘75 Jaar Vrijheid’ officieel geopend. Door op de Scheldeboulevard een belboei te luiden, die in 1944 aangaf dat de vaarweg naar Antwerpen mijnenvrij was. Tegelijk werd hiermee de ‘vergeten’ Slag om de Schelde herdacht.

   

  De Slag om de Schelde was een belangrijke, grote militaire operatie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De slag vond plaats in 1944, in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland. Met de verovering van beide oevers van de Westerschelde kwam de Scheldemonding vrij en werd Antwerpen de aanvoerhaven voor de geallieerde legers. De Slag om de Schelde is minder bekend dan bijvoorbeeld de slag om Arnhem of de invasie in Normandië, terwijl deze geslaagde slag van cruciale betekenis is geweest voor de bevrijding van Nederland.

   

  Deze maanden organiseren tal van regionale en lokale partijen in Zeeland herdenkingen, vieringen, lesprogramma’s en tentoonstellingen over 75 jaar Slag om de Schelde en de bevrijding van Zeeland. Aan het Seniorenorkest van “Amor Musae” de eer om daar een welluidende bijdrage aan te leveren.

  Woensdag 18 september 2019
  PrinsenbeekAmor MusaeorkestseniorenorkestZeelandSlag om de Schelde
  • (Foto: VVV Zeeland)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.