Groenrijk 728 augustus
 1. Column: Hesjes

  Vandaag weer een bijdrage van ‘Beekseprater’. Deze column heeft als titel ‘Hesjes’ en gaat over het werk aan onder meer het glasvezelnet en de gsm-mast in Prinsenbeek.
  Column: Hesjes

  Door Beekseprater

  Ze zijn niet bepaald geluidsarm, die mannen met oranje en gele hesjes. Ze  maken Prinsenbeek al maanden onveilig en produceren daarbij allerlei overlast, waaronder een hoop klereherrie. De vraag is nou wat er precies gebeurt en waarom. Om te beginnen heeft iemand bedacht dat de Beek zit te wachten op glasvezel. Het bewuste bedrijf meent, serieus, dat Prinsenbeek een dorp is waar men in is voor allerlei moderne ontwikkelingen en dus glasvezel met open armen zal ontvangen. 

   

  Het gevolg is dat er een operatie is gestart met een bijna letterlijk militaire precisie en organisatie:  stoeptegels eruit, een gleufje graven, mysterieuze bundels groene kabels erin en de boel weer dicht. Ondertussen spuit een tweede ploeg een van die kabeltjes richting de voordeuren. Hoera! achter die voordeur kan men desgewenst een kastje laten monteren en dan heb je in beginsel een glasvezelaansluiting. Nog een leuk abonnementje afsluiten en klaar. De Beek kan weer mee in de vaart der volkeren. En dat allemaal gratis!

   

  Waarom zou u glasvezel willen? Naar verluidt is dat sneller en stabieler. Mij boeit dat eerlijk gezegd niet. Ik ben al stabiel genoeg van mezelf en mijn  internet is al veel sneller dan ik. Wel interessant misschien als u kinderen hebt die zich suf gamen en megabestanden aan films binnenhalen. Oh ja, en voor u de kabel opzegt: Kijk even of het nieuwe kastje in de buurt van uw tv zit, anders kunt u aan de slag met kabels in huis.

   

  Veel geheimzinniger ging het eraan toe bij de grote gsm-mast bij de fietsbrug. Daar verschenen allerlei busjes, meestal zonder bedrijfsnaam en met buitenlandse nummerplaten. Die mannetjes met hesjes brachten veel uren door boven in de mast met het monteren van andere, lees nieuwe, antennes. Gelukkig was het toen nog niet zo heet, anders waren ze vanzelf naar beneden gedropen. Ik veronderstel dat die mast nu 5G-klaargemaakt is. Hoera Prinsenbeek heeft nu dus waarschijnlijk 5G in huis.

   

  Glasvezel, 5G, het kan niet op. Ik vraag me wel af wie hier eigenlijk allemaal om gevraagd heeft. Ik kan u verklappen dat de bedenkers snelle marketingjongens en -meisjes zijn die, geheel in de stijl van nu, vraag creëren: Het kan, dus u wilt het! Er worden businessmodellen en verdienmodellen voor gemaakt waar u en ik naadloos inpassen. Er wordt geïnvesteerd in kabeltjes en vooral in communicatie en dan wordt het ‘uitgerold’. Zo werkt dat anno twintigtwintig.

   

  Weer andere mannetjes zijn al maanden bezig met het ophalen en weer dichtmaken van straten en wegen. Dat gebeurt liefst gelijk maar niet gecoördineerd. Stoep open en stoep dicht, wegafsluitingen bij de vleet en omleidingen vaak niet aangegeven. Hierover een volgende keer meer.

  Zaterdag 05 september 2020
  Prinsenbeekhesjesglasvezelgsminternet
  Column: Hesjes
  0
  Reacties