1. Chicas winnen kapellenfestival Reeuwijk

  Blaaskapel De Chicas uit Prinsenbeek heeft zaterdagavond het kapellenfestival Kakofonie in Reeuwijk gewonnen. Dit tot grote verrassing van de muzikanten zelf, die streden in een sterk deelnemersveld met dertien andere bands.
  (Foto's: De Chicas)

  Het was dan ook een bijzonder avondje voor De Chicas, melden de Prinsenbeekse muzikanten. ,,We hadden lekker geblazen en de sfeer was goed, maar dat we zouden winnen kwam niet eens in ons op. Wij waren eigenlijk maar een ‘klein’ bandje in vergelijking met wat er verder op het podium stond.

   

  Groot kunstwerk

  De prijs was nog een verhaal apart, aldus de dames. ,,De wisseltrofee bleek een ontzettend groot, zwaar ‘kunstwerk’ van allerlei instrumenten. Met op het houten voetstuk de plaatjes met alle winnaars vermeld. En om deze ‘Kakofoon’ goed te beschermen zat er nog een kist omheen. Gelukkig was er nog een achterbank van een auto vrij!’’

   

  De Chicas bestaan sinds 2005. Kernwoorden bij hun optredens: 'Fun, Enthousiasme, Muzikaliteit, Modieusheid en Energie, ofwel FEMME (vrouw)'. Ze spelen bekende nummers uit verschillende genres, altijd aangekleed met een feestelijk tintje.

   

  Nieuwe muzikanten gezocht

  Ze zijn thuis bij Café-Zaal Marktzicht en repeteren op dinsdagavond. Omdat een paar leden stoppen vanwege hun drukke agenda’s zijn ze op zoek naar enkele nieuwe muzikanten: dames die van gezelligheid houden en een goed stukje muziek kunnen maken op bariton, schuiftrombone of trompet. Op de Facebookpagina kan bij interesse een privébericht worden geplaatst.

  Maandag 27 januari 2020
  PrinsenbeekDe ChicasblaaskapeldamesKakofoniekapellenfestivalReeuwijk
  (Foto's: De Chicas)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.