1. Cheque Rabo voor Prinsenbeekse Bezige Bijen

  Leden van de Prinsenbeekse Bezige Bijen (PBB) kregen dinsdag van Rabobank Breda een cheque ter waarde van 1.147 euro voor de aanschaf van een bakfiets. Die is bedoeld voor van ‘Bijtje voor een Karweitje’, klusjes aan huis door de PBB-vrijwilligers.
  Cheque Rabo voor Prinsenbeekse Bezige Bijen
  In de dorpswerkplaats, vlnr: voorzitter Carlos Staelens, Jitse Bruinsma, Jan de Keizer, Rien Martens, Pierre L'Abee, Toon Houtepen en Jessica Westenbrugge. (Foto: Prinsenbeekse Bezige Bijen)

  Door Prinsenbeekse Bezige Bijen

  Het was een bijdrage uit het fonds Prijs je Wijk van Rabobank Breda die ze in de werkplaats van de PBB aan de Mastlanddreef in ontvangst namen. Omdat het bedrag eerder was toegezegd, was de bakfiets al aangeschaft.

   

  Jessica Westenbrugge van van de bank gaf aan dat ze het een mooi maatschappelijk project vindt en dat Prijs je Wijk dit graag ondersteunt. Het is volgens haar een erg mooi initiatief om ouderen te helpen door middel van kleine aanpassingen in en rondom de woning, zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Met de bakfiets kunnen jullie nu ook zonder vervoerskosten het benodigde gereedschap op de klusjes krijgen, zei ze. Op naar de aanmeldingen voor PBB Bijtje voor een Karweitje. Voor meer informatie: bel. 06-36531837. 

   

  De PBB is een stichting die moet bijdragen aan het welzijn van ouderen. Ze omvat behalve de  mini-klusgroep en de dorpswerkplaats ook een Repair Café, een fotografie en een teken/schilderclub. 

   

  Prijs je Wijk

  Speciaal voor maatschappelijke initiatieven in de regio heeft Rabobank Breda het initiatief Prijs je Wijk opgericht, de opvolger van het voormalige Coöperatiefonds. Heeft een vereniging of stichting een goed, duurzaam idee voor wijk, dorp of buurt? Dan kun je een beroep doen op het Prijs je Wijk-fonds.

   

  Activiteiten Prinsenbeekse Bezige Bijen

   

  PBB Tekenen/Schilderen-club

  Wekelijks op woensdagmiddag vrij tekenen en schilderen, middels inspireren en leren van elkaar. Veel ervaring aanwezig. In zaal 2 in De Drie Linden. Tijdens de zomermaanden tekenen en schilderen op locatie. Coördinator Toine Brosens, tel. 06-50287071.

   

  PBB Fotografieclub

  Iedere eerste donderdag van de maand In zaal 2 in De Drie Linden. Fototechnische en foto-besprekingen. In de zomermaanden fotograferen op locatie. Coördinator Ludo van der Poel, tel. 06-34885991.

   

  PBB Dorpswerkplaats

  Hout- en metaalbewerkingslocatie aan de Mastlanddreef 2A. Iedere dinsdag- en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Coördinatoren: Rien Martens, tel. 06-23459211 en Jan de Keizer, tel 06-23111186.

   

  PBB Repair Café

  Reparaties van kleine elektrische apparaten, klein naai- en verstelwerk, repareren/lijmen, fietsverlichting enz. Iedere tweede zaterdag van de maand in Thebe Hagedonk. Coördinatoren Maan Peters, tel. 06-30544590 en Ton van Hees, tel. 06-24124065.

   

  PBB Bijtje voor een Karweitje

  Kleine reparaties aan huis voor mensen die dit vanwege leeftijd kunnen gebruiken, zoals deurbel repareren, lamp ophangen of verwisselen. Dit alles indien het binnen de mogelijkheden ligt en tegen vrijwillige gift. Coördinator, Carlos Staelens 06-36531837.

  Woensdag 15 januari 2020
  PrinsenbeekPrinsenbeekse Bezige BijenSeniorenBijtje voor een KarweitjeRabobank BredaPrijs je Wijk
  Cheque Rabo voor Prinsenbeekse Bezige Bijen
  In de dorpswerkplaats, vlnr: voorzitter Carlos Staelens, Jitse Bruinsma, Jan de Keizer, Rien Martens, Pierre L'Abee, Toon Houtepen en Jessica Westenbrugge. (Foto: Prinsenbeekse Bezige Bijen)
  Reacties