Groenrijk 728 sept
 1. CDA-fractie wil Verzilverlening

  De CDA-fractie in Breda wil dat de gemeente het mogelijk maakt dat senioren de overwaarde op hun eigen huis kunnen verzilveren. Om hen zo te helpen bij het financieren van het comfortabel en veilig maken van hun woning, zonder dat dit van invloed is op hun besteedbaar inkomen. CDA-raadslid Marc van Oosterbosch uit Prinsenbeek heeft over een introductie van deze zogenaamde Verzilverlening in Breda vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
  CDA-fractie wil Verzilverlening

  Hij wil weten hoe het college tegenover deze regeling staat.

   

  De Verzilverlening kan ook worden ingezet voor andere beleidsdoelen, zoals asbestverwijdering of het duurzaam maken van de woning. Het is aan de gemeente om te bepalen voor welke beleidsdoelen zij de Verzilverlening wil inzetten, aldus Van Oosterbosch.

   

  Ouderen bezitten vaak huizen met een overwaarde, is de gedachte.  Ze hebben meestal (een groot deel van) hun hypotheek afgelost. Aan ouderen wordt vaak geen hypotheek meer verstrekt. Ze willen of kunnen vaak niet verhuizen naar een alternatieve woning in eigen wijk of dorp en hebben daardoor behoefte aan het levensbestendig maken van hun woning.

   

  De CDA-fractie wil weten of het college vindt dat ouderen gesteund moeten worden bij het levensloopbestendig maken van de eigen woning. En dat ze dan de overwaarde van hun huis zouden moeten kunnen inzetten, wanneer ze door de banken niet worden geholpen.

  Vrijdag 05 april 2019
  PrinsenbeekVerzilverleingCDAoudereneigen woning
  CDA-fractie wil Verzilverlening
  0
  Reacties