Groenrijk 728 online
 1. Café D'n Henk door brand zwaar beschadigd

  De brandweer is zaterdagavond kort na tien uur uitgerukt voor een brand bij voormalig café D’n Henk in de Spoorstraat in Prinsenbeek. Het al enige tijd leegstaande pand raakte door de brand zwaar beschadigd.

  Een pizzakoerier vertelde dat hij op flinke afstand zag dat er rookontwikkeling was op de locatie van het cafépand. Toen hij dichterbij kwam,  bleek het in brand te staan en waarschuwde hij de hulpdiensten. 

   

  De brandweer was snel ter plaatse. De brand was ook snel onder controle, maar vroeg daarna nog de nodige brandweerinzet.

   

  De politie had de weg tussen de spoorwegovergang en de Meester Bierensweg afgezet. Veel omwonenden stonden te kijken. Zij hadden gemerkt dat er iets aan de hand was toen de verlichting in hun woning begon te knipperen, vertelde één van hen.

   

  De brand is volgens de politie aan de voorzijde van het pand begonnen en daarna doorgeslagen naar de bovenverdieping. Vermoedelijk is kortsluiting in de meterkast de oorzaak. Het cafépand stond volgens volgens de eigenaar sinds enige tijd leeg. De schade door de brand is aanzienlijk.

  Zaterdag 08 januari 2022
  Prinsenbeekbrandcafébrandweer
  0
  Reacties