1. Buurt voortaan betrokken bij plek laadpalen

  Buurt voortaan betrokken bij plek laadpalen
  (Archieffoto)
  Voordat er een nieuwe laadpaal voor elektrische auto’s wordt geplaatst, moet voortaan eerst draagvlak in de buurt worden gerealiseerd. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van CDA-raadslid Marc van Oosterbosch.

  Hij had vragen gesteld omdat er in Prinsenbeek op diverse locaties laadpalen zijn geïnstalleerd, zonder dat dit was afgestemd met bewoners, ondernemers of instanties. Met als resultaat dat de gekozen plekken niet de meest praktische zijn voor met name de winkeliers in Prinsenbeek, die hierdoor zouden worden gedupeerd.

   

  Bij het zoeken naar geschikte locaties voor laadpalen is volgens het college in het verleden vooral gekeken naar de dekkingsgraad in de stad en de fysieke afstand van de aanvrager. Door de snelheid waarmee de aanvragen werden behandeld en uitgevoerd was er geen sprake van participatie, tot ontevredenheid van de ondernemers. Na de reactie vanuit Prinsenbeek heeft het college het proces nogmaals tegen het licht gehouden en is besloten om dit in de toekomst anders aan te pakken. Aanvragers en marktpartijen moeten voortaan samen met de gemeentelijke organisatie draagvlak zien te krijgen in de buurt.

   

  De Groep Verkeersveiligheid Prinsenbeek (GVP) en Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) toonden zich onaangenaam verrast toen er voor nieuwe oplaadplekken in de Schoolstraat, Boonhof en Loopstraat reguliere parkeerplekken werden ingeruild. De locaties in Prinsenbeek waren gekozen samen met marktpartijen als Allego, NUON/Heijmans en Park ’n Charge, soms in combinatie met Buurauto of de aanvragers zelf.

  Vrijdag 11 januari 2019
  Prinsenbeekelektrische auto'slaadpalenGemeente Breda
  Buurt voortaan betrokken bij plek laadpalen
  (Archieffoto)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.