Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Burgers houden verdachten aan op Middenweg

  Bredanaar Jaimy (26) heeft dinsdagavond samen met zijn vriend Paulo (19) in Prinsenbeek twee verdachten aangehouden en daarmee vermoedelijk een inbraak voorkomen. Dit deden de jongemannen ter hoogte van de huisartsenpraktijk aan de Middenweg, waar ze de twee Poolse mannen in een bushokje zetten, vertellen ze.

  De alerte jongemannen zagen de twee verdachten kort na negen uur in donkere kleding met mutsen op, met een lamp rondlopen in de Nijvelstraat. Daar schenen ze in woningen, op deursloten en in auto’s. Jaimy en Paulo vertrouwden het niet, gingen de ze achterna, hielden ze aan, zetten ze in het bushokje en belden de politie.

   

  Twee politiewagens met vier agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse, aldus Jaimy en Paulo. De agenten namen volgens hen behalve de zaklampen ook een tang in beslag. Bij het natrekken van de gegevens bleken de verdachten eerder met de politie in aanraking te zijn geweest, zo hoorden de jongemannen van de politiemensen.

   

  De agenten gaven ook aan dat de twee met hun ingrijpen waarschijnlijk een inbraak hadden voorkomen. Maar omdat de verdachten nog niets hadden gedaan, konden ze niet worden opgepakt, aldus Jaimy. De politie moest ze laten gaan; ze werden beiden een andere kant op weggestuurd, één op de fiets en één te voet.

   

  Jaimy had eigenlijk verwacht dat de mannen zouden worden meegenomen door de politie, vertelt hij. En hoewel dit niet is gebeurd, zou hij een volgende keer toch weer precies hetzelfde doen. 

  Woensdag 07 november 2018
  Prinsenbeekinbrekerspolitieverdachtenaanhouding
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.