1. Burgemeester sluit Wine drive-thru bij De Peer

  De Wine drive-thru van wijngroothandel La Persistance op het terrein van restaurant De Peer bij het Liesbos is vandaag op last van burgemeester Depla gesloten. De verkoop vond niet volgens de regels plaats, meldt de Gemeente Breda.

  Er werd ook wijn verkocht zonder een maaltijd en dat was een voorwaarde, meldt BN DeStem.

   

  Ook  bij een tweede bezoek van de handhavers bleken de regels  niet te worden nageleefd. Daarom is het bedrijf opgelegd te stoppen met alle activiteiten. Ook de verkoop van afhaalmaaltijden, volgens BN DeStem.

   

  Op dit moment geldt een versoepeling in het verkopen van licht-alcoholische dranken bij horecazaken die via een loketfunctie maaltijden verkopen. Bij een maaltijd kan nu een flesje bier of wijn verkocht worden via de loketfunctie. Deze regel is er om ondernemers in staat te stellen de service aan hun gasten zo veel mogelijk te kunnen voortzetten, aldus de gemeente. ‘We beseffen namelijk dat dit voor veel ondernemers een hele lastige periode is. Daarom blijven we ook met elkaar kijken naar de creatieve mogelijkheden, maar wel binnen de regels. Dit is ook herhaaldelijk gecommuniceerd.’

   

  La Persistance kan vanwege de coronacrisis niet aan de horeca leveren en mag niet aan particulieren leveren. Daarom bedachten La Persistance en De Peer deze samenwerking. La Persistance verkocht de wijn aan De Peer, die de drank vervolgens weer aan zijn klanten verkocht.

  Zaterdag 04 april 2020
  PrinsenbeekDe PeerLa Persistancewijngroothandel
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.