1. Burgemeester in de bouwschuur

  Burgemeester Paul Depla en wethouder Daan Quaars hebben zaterdagochtend een informeel bezoek gebracht aan de bouwschuren van CV de Zimkus en CV de Bixe Draoke in Prinsenbeek. De Bredase bestuurders namen alle tijd en lieten merken onder de indruk te zijn van de prestaties en het enthousiasme van de Boemeldonckse bouwers, meldt de Beekse Algemene Karnavalsstichting (BAK).
  • (Foto: Rudy van den Boer)
  • (Foto: Rudy van den Boer)
  • (Foto: Twitter, Paul Depla)
  • (Foto: Twitter, Paul Depla)

  Eerst werden de door het BAK-bestuur begeleide burgemeester en wethouder al ontvangen bij SBS3, waar ze de Prinsenwagen bewonderden en een praatje maakten met de vrijwilligers. 

   

  Daarna waren ze te gast in de nissenhut van de Bixe Draoke bij de familie Van den Boer aan de Weimersedreef, een jonge club in de A-klasse met fanatieke bouwers. Depla en Quaars namen uitgebreid de tijd en lieten zich informeren over het bouwproces. Ze toonden zich onder de indruk van de omvang van de creatie en het enthousiasme van de individuele bouwers, die allemaal uitgebreid hun verhaal konden doen.

   

  In de bouwschuur van de Zimkus aan de Bosdaldreef wilden burgemeester en wethouder onder meer weten hoe het is om al langere tijd in de hogere regionen van de Boemeldonckse optocht te presteren. Hoe de Zimkus erin slagen om iedereen enthousiast te houden en hoe ze zo’n kostbaar bouwwerk financieren.

   

  'Mooi voorbeeld van saamhorigheid in Prinsenbeek'

  Het werd de geïnteresseerde bestuurders deze ochtend duidelijk dat er bij deelname aan de Grote Optocht van Boemeldonck veel komt kijken. Vooral de omvang van de wagens en complexiteit ervan maakten indruk. Ze zagen ook dat er veel tijd en energie wordt gestoken in zaken als kleding, muziek, dans en verlichting. En daar kwam ook het sociale aspect voorbij. Want het zijn immers allemaal uren die de Prinsenbeekse jongeren niet doorbrengen op straat, maar samen in de bouwschuur. Na afloop van het bezoek noemde burgemeester Depla de Boemeldonckse bouwnijverheid op Twitter 'een mooi voorbeeld van saamhorigheid in Prinsenbeek'.

  Zaterdag 11 januari 2020
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckoptochtburgemeesterwethouderDeplaQuaars
  • (Foto: Rudy van den Boer)
  • (Foto: Rudy van den Boer)
  • (Foto: Twitter, Paul Depla)
  • (Foto: Twitter, Paul Depla)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.