Groenrijk 72 111120
 1. Buren niet blij met plannen afscheidshuis Postbaan

  De plannen van Hella de Wit uit Prinsenbeek om een afscheidshuis te beginnen in een woning aan de Postbaan 11 vallen niet goed bij een aantal omwonenden. Zij vrezen overlast en gaan bezwaar maken tegen een bestemmingsplanwijziging.
  Buren niet blij met plannen afscheidshuis Postbaan

  De bestemming is nu wonen en er is een tijdelijke wijziging naar maatschappelijk aangevraagd voor de periode van tien jaar.

   

  Zeven omwonenden van de Postbaan en Brielsedreef zijn niet blij met de plannen en hebben dit woensdag in een brief aan de gemeente kenbaar gemaakt, aldus één van de bezwaarmakers. Ze verwachten overlast van onder meer rouwvervoer en de aanloop van gasten. Ze vinden het ook geen goede zaak dat dit in de Postbaan al het derde adres is dat aan woonbestemming zou worden onttrokken.

   

  Met het afscheidshuis wil de initiatiefneemster nabestaanden een plaats bieden om in de periode tussen het overlijden en de uitvaart in alle rust vorm te geven aan dit afscheid, vermeldt het bij de gemeente ingediende initiatiefplan. De combinatie van huis en tuin biedt volgens initiatiefneemster de ideale gelegenheid om samen te komen met anderen en afscheid te nemen van de overledene. Het is ook mogelijk om er te overnachten.

   

  Gezien de ligging van het ruim 8.000 m² grote perceel, de ligging van het woonhuis en de inrichting van het perceel met tuin en bos kan dit op een dusdanige manier dat de directe omgeving hiervan geen overlast ondervindt, verwacht De Wit, die ook zorgt voor voldoende eigen parkeerplaatsen. Verder wordt volgens haar de tuin zodanig ingericht dat vanaf de weg niets te zien is van het overbrengen van de overledene van de rouwauto naar de familiekamer.

   

  Het verrast de initiatiefneemster niet echt dat de omwonenden bezwaar gaan maken tegen de bestemmingsplanwijziging, al vindt zij het wel jammer. ,,Tijdens een bijeenkomst met de buren een aantal maanden geleden, waarbij een rondleiding door het pand en de tuin is gegeven, zijn onduidelijkheden en zorgen door hen benoemd en toegelicht.'' Ze vervolgt: ,,De dood is voor veel mensen iets engs, terwijl ik denk dat een goed afscheid belangrijk is en de dood toch echt bij het leven hoort. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat er binnen de bestemming mogelijkheden zijn voor dit mooie initiatief.’’ 

   

  De gemeente is volgens haar al akkoord met het principeverzoek. ,,En omdat ik het goed wil aanpakken, heb ik een bureau in de hand genomen om de officiële aanvraag zorgvuldig uit te werken.’’

  Donderdag 19 november 2020
  Prinsenbeekafscheidshuisbestemmingsplanwiziging
  Buren niet blij met plannen afscheidshuis Postbaan
  Reacties