Groenrijk 728 100920
 1. Buitenwal vlagt 'met elkaar, voor elkaar'

  ,,De Buitenwal in Prinsenbeek geeft collectief gehoor aan het eerbetoon aan vitale beroepen en kleurt hartverwarmend rood'', meldt bewoonster Wendy van Aert. Ze ondersteunen het initiatief van haar zus om met een rode vlag aan de gevel waardering te tonen voor degenen die zo hard moeten werken vanwege het coronavirus.
  (Foto: Wendy van Aert)

  ,,Na het hartverwarmende applaus dinsdagavond 17 maart vond vrijwilliger Anniek van Aert dat er een structureel eerbetoon aan de harde werkers in vitale beroepen gegeven mocht worden'', vertelt haar zus Wendy. Ze bedacht een vlag en vond de Dokkumer Vlagen Centrale als partner. Die wilde deze vlag wel zonder winstoogmerk maken en versturen. De opbrengst van de verkoop gaat naar het Rode Kruis.

   

  ,,Met deze universele vlag kunnen mensen uiting geven aan hun gevoelens. Het is een blijk van waardering voor alle mensen die nu hard werken in veelal heftige situaties”, zegt algemeen directeur van de Dokkumer Vlaggen Centrale Robert-Jan Hageman. ,,Hoe mooi zou het zijn dat zij deze vlag volop aan de gevels van woningen zien, wanneer zij na een lange dag of nacht naar huis toe rijden? Een steuntje in de rug in deze onzekere periode.”

   

  Initiatiefneemster Anniek van Aert hoopt voor alle harde werkers dat de straten hartverwarmend rood kleuren. ,,Wat verdienen ze het! Want we zijn trots op het zorgpersoneel, de leraren, supermarktmedewerkers, hulpdiensten, transporteurs en zo meer. Zij werken in deze tijd nog harder dan ze normaal al doen.”

   

  ‘Vlag met elkaar, voor elkaar!’ Te bestellen via de Dokkumer Vlaggen Centrale: klik hier.

  Woensdag 25 maart 2020
  Vlaggen met elkaarPrinsenbeekcoronavirusvlagDokkumer Vlaggen Centrale
  (Foto: Wendy van Aert)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.