1. Bruisende Boemeldonckse bonte avonden

  De boemel is op stoom; het eerste weekend BAK-zittingen in De Drie Linden in Prinsenbeek zit erop en publiek en artiesten hebben genoten vrijdag- en zaterdagavond. Zonder al teveel prijs te geven, hier een beknopt verslag van deze bruisende, Boemeldonkse bonte avonden.

  Vrolijke voorstellingen vol humor, muziek, dans en ander vermaak. En niet in de laatste plaats met bijdehante kletsers. Zoals Bep Zwets (Fleur Brokken) die zich binnen het BAK-bestuur ‘evenwichtig’ omhooggewerkt heeft op de ladder van succes. Ook Kiske van Overveld - ofwel Clown Kiske (Jaap Rutten) - laat van zich horen. Net als zijn publiek, dat zijn verwijzingen naar de dorpsactualiteiten duidelijk kan waarderen. En dat terwijl Kiske er eigenlijk niets meer aan vindt op de Beek, door ‘dat gezeik over van alles en nog wat.’

   

  ‘Leke en Dreke (Leon Nagelkerke en André van Dongen) maken hun opwachting, dit keer met showorkest én producer. Dakloze pastor Hiepolopulus (René Domstorff) heeft het nodige op te biechten. En Janus Dunderop (Jan Bomaars) moet wat kwijt over zijn ‘nieuwe Bep’.  Zelfbenoemd  ‘beste vakkenvuller van de Beek' Victor Vuller (Rick Klemans) heeft het intussen tot leidinggevende geschopt, en wel mét relatie.

   

  Bouwgabber

  Het vrolijke dorpstheater biedt de gasten nog zoveel meer. Van de flitsende start met dansers van Jump en vioolspel van Roos Pollé, en dansmarietjes met een energieke Braziliaans carnavalsshow, tot de danseressen van Six Steps & Friends met hun ‘Boemeldonckse bouwgabber’. De muzikanten van BAKkarette bezingen Boemeldoncks verbondenheid met het spoor en de raad van elf fietst zich in het zweet tijdens de wielerronde door het dorp. Daarbij is een BAK-zitting geen BAK-zitting zonder begeleiding van de Hofkapel, die zich voor het slotoptreden heeft laten inspireren door de Nederlandse overwinning op het Songfestival.

   

  Zoals Prins Kaaff LIV bij aanvang van de show al belooft: 'na al dat repeteren staan de puntjes op de i en is het gul lachen en genieten bij de BAK-zittingen 2020'.

   

  Volgende week zijn er in De Drie Linden nog drie BAK-zittingen, namelijk op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag. Vandaag zijn hier de BRAK-zittingen, Boemeldoncks carnavalstheater voor en door kinderen.

  Zondag 19 januari 2020
  Prinsenbeekcarnavalbonte avondBAK-avond
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.