Groenrijk 728 sept
 1. Brons op WK tafelvoetbal

  Wesley de Graaf (17) uit Prinsenbeek heeft afgelopen zaterdag de derde plaats behaald tijdens het WK tafelvoetbal junioren onder de 19, meldt zijn familie. Dit deed hij samen met zijn Belgische spelpartner Jordy Mertens in Sankt-Wendel in Duitsland.
  Brons op WK tafelvoetbal
  Wesley de Graaf rechts met Jordy Mertens. (Foto: Familie De Graaf)

  Daarnaast behaalde Wesley nog een mooie vijfde plaats in het enkelspel.

   

  De jonge Bekenaar speelt nu vijf jaar tafelvoetbal en is met het spelvirus besmet door zijn vader Sjon, die in 1987 hiermee is begonnen bij Café Riche in de Groenstraat. De mannen hebben thuis twee tafelvoetbalspellen, waarop Wesley zo’n twintig uur per week traint. Daarnaast speelt hij competitie en de nodige toernooien. In 2018 werd hij al Nederlands kampioen in het juniorenenkelspel.

   

  Hij speelt onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Tafelvoetbal Bond (NTVB). Die valt weer onder de wereldbond ITSF, die om de twee jaar een WK organiseert. Spelers uit zo’n 35 tot 50 landen doen hieraan mee, onder hen veel Europeanen. En hier behaalde Wesley dit jaar dus de bronzen plak. 

   

  Eerst speelt hij nu nog een aantal toernooien en dan staat weer het Nederlands Kampioenschap gepland, dat wordt gehouden op  9 en 10 oktober.

  Dinsdag 07 september 2021
  PrinsenbeektafelvoetbalWK
  Brons op WK tafelvoetbal
  Wesley de Graaf rechts met Jordy Mertens. (Foto: Familie De Graaf)
  0
  Reacties